Tyske smågrise har udsigt til nye prisfald
Tyske smågrise falder ikke i pris i denne omgang, men der er udsigt til fald i næste uge.

Nord-West-noteringen for smågrise holder i første omgang stand og forbliver på 37 euro for en 25 kgs-gris, men i næste uge er noteringen formentlig faldet kraftigt.

Det vurderer Danske Svineproducenter på baggrund af udviklingen af VEZG-smågrisenoteringen, der er forskudt af Nord-West-noteringen.

Det er sidste uges kraftige fald i slagtesvinenoteringen, der kommer til at gøre indhug i noteringen for smågrise.

»De fleste europæiske smågrisenoteringer er fortsat stabile, men stabiliteten er sandsynligvis misvisende. Efter den tyske slagtesvinenotering faldt med 7 cent i onsdags, skal man regne med, at også smågrisenoteringerne vil give efter i den nærmeste fremtid.

Den tyske Nord-West notering, som blev offentliggjort i dag, er f.eks. gældende for forrige uge. For denne uge forventer tyske markedsinteressenter imidlertid, at Nord-West noteringen vil falde med 2-3 euro«, meddeler producentforeningen.

Porcilis PCV M Hyo gavner hos smågriseSvin Torsdag 6. september 2018 · 00:00

Der er dog ikke tegn på, at der kommer en markant prisnedtur for smågrise.

»For det første er de fleste smågrisenoteringer ikke steget i samme omfang som den tyske slagtesvinenotering i de seneste uger.

For det andet ligger smågrisenoteringerne allerede på et forholdsvis lavt prisniveau, som også var cirka bunden i 2016.

For det tredje kommer prisfaldet på det tyske slagtesvinemarked ikke uventet. De fleste markedsinteressenter var klar over, at den tyske slagtesvinenotering sandsynligvis vil falde, når antallet af slagteklare grise igen stiger efter hedebølgen«, anfører Danske Svineproducenter.

Prispresset bliver dog ikke mindre, idet der rundt om i verden produceres flere grise end tidligere. I USA og Canada viser de seneste svinetællinger ifølge Danske Svineproducenter rekordbestande.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle