Udbrud af svinepest: Det sætter tanker i gang om ens egen bedrift
Svineproducent Henrik Kildegaard svarer på månedens spørgsmål i Landmandspanelet. Læs alle paneldeltagernes svar i det nye nummer af fagmagasinet SVIN, der udkommer tirsdag 20 . oktober.

Påvirker afrikansk svinepest din bedrift?

 

Henrik Kildegaard, Ringe, 6.000 slagtesvin: 

"Indkøb af smågrise er blevet billigere efter udbruddet i Tyskland. 

Vi afregner halv beregnet halv pulje, så det har påvirker prisen noget, så i øjebliksbilledet, hvor slagtesvinenoteringen har holdt sig oppe, er det svært at være utilfreds.

Vi kan også mærke konsekvenserne af udbruddet, fordi vi får udsat nogle af vores slagtesvin. Jeg har måtte skubbe nogle smågrise, jeg ikke har haft plads til.

Udbruddet i Tyskland sætter tanker i gang om ens egen bedrift i fremtiden, fordi AFS pludselig kommer tættere på.

Tyskerne har haft et elektrisk hegn, som vildsvinene løber igennem. Det skal tages alvorligt, hvis udbruddet breder sig yderligere og der fx kommer vildsvin til Danmark via Flensborg Fjord eller ubevogtede grænseovergange. Det er en gyser uden lige. Der skal bare et øjebliks uheldighed til, så kan vi blive ramt."

Henrik Kildegaard.

Emneord PLUS

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle