Ugen på spidsen: Så er grundlaget for mange nye slagtesvinestalde på plads

Spændingen om omfanget af modtagere fra Moderniseringsstøtteordningen for slagtesvinestalde er blevet udløst med LandbrugsAvisens dækning de seneste par uger af ordningen, der i skrivende stund godt nok ikke helt har fået afsluttet sagsbehandlingen.

Men omfanget bliver stort - 139 slagtesvinestalde med op mod 400.000 stipladser har allerede fået tilsagn om støttekroner, og en række af staldene er allerede ved at blive bygget - andre har været i drift længe.

Når man ser, hvilke producenter, der står bag projekterne, har jeg en stor tiltro på, at en række af projekterne bliver realiseret. Det vil bidrage til, at vi ser mange flere store effektive slagtesvinestalde i den kommende tid og samtidig kan få sat en prop i nedturen for slagtesvin på dansk grund.

Det vil være en massiv succeshistorie for svineerhvervet, fordi det ofte får skudt i skoene, at en stor og stigende andel af smågrisene sendes ud af landet til opfedning.

Flere slagtesvin giver flere arbejdspladser - ikke mindst på landets slagterierne, og det er en god historie.

Jeg er helt på det rene med, at der er andre staldanlæg til slagtesvin, der nedslides eller tages ud af drift, men jeg synes, med det omfang af nye stalde på vej, at det tegner lovende.

Men der er også malurt i bægeret - for vi har på LandbrugsAvisen været i dialog med flere af de svineproducenter, der har modtaget støtten, og de er desværre i tvivl om, hvorvidt de realiserer projektet i den sidste ende.

Økonomi er selvfølgelig en typisk stopper for disse staldprojekter, men lad os håbe at den nuværende prisnedtur for noteringen på slagtesvin kun bliver kortvarigt og igen kommer i mere positivt terræn, så der kan opbygges solid kapital blandt slagtesvineproducenterne.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle