Venstre: Gjerskov kan ikke løbe fra ansvar i MRSA-sag
Nye oplysninger i den spegede MRSA-sag fritager ikke Mette Gjerskov fra politisk ansvar, lyder det fra Venstre.

Der fyger fortsat med beskyldninger frem og tilbage mellem partierne om hvem, der har ansvaret for, at en central anbefaling fra DTU forsvandt i en redegørelse til Folketinget om bekæmpelse af MRSA-bakterien.

Venstres erhvervsordfører Torsten Schack Pedersen, der også er medlem af miljø- og fødevareudvalget, peger på tidligere fødevareminister Mette Gjerskov som den politisk ansvarlige.

»Bad om omformulering«

»Det står klart, at Mette Gjerskov har modtaget en fuld rapport fra DTU på 16 sider.«

»Hun har aktivt bedt om, at den skulle omformuleres. Det bliver til et notat på 10 sider, som hun godkender og oversender til Folketinget. Det ansvar skal hun ikke tørre af på embedsmænd,« siger Torsten Schack Pedersen.

»Efter dialog«

Dokumenter viser ifølge TV2, at det var Fødevarestyrelsens veterinærdirektør, Per Henriksen, der fjernede anbefalingen om, at man skulle bekæmpe MRSA hos svin ved at begynde i toppen af avlspyramiden.

Ifølge en pressemeddelelse fra Fødevarestyrelsen var det imidlertid ikke styrelsen, der »egenhændigt« ændrede i redegørelsen.

Det skete ifølge styrelsen efter »helt sædvanlig dialog imellem departement og styrelsen«.

Politisk ansvarlig

Torsten Schack Pedersen mener, at det - uanset de nye oplysninger - må stå klart, at Gjerskov havde det politiske ansvar.

»Hun vælger aktivt - en klar politisk handling - at få rapporten omskrevet. Så går den fra 16 sider til 10 sider,« siger Torsten Schack Pedersen.

»Så handler det næppe blot om at rette komma- og slåfejl. Så der er ændringer. Der er noget, der ikke er med.«

Torsten Schack Pedersen mener ikke, at Gjerskov kan have været uvidende om, at anbefalingen var fjernet.

»Jeg går da ud fra, at en minister læser det, hun oversender til Folketinget,« siger han.

Fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) er kaldt i samråd i sagen 16. november.

/ritzau/

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle