WWF Verdensnaturfonden er vilde med stegt flæsk med persillesovs. Men når de alligevel ikke fester, er det fordi, at grisenes sojafoder truer skovene i Sydamerika. Det skriver WWF Verdensnaturfonden.
"De danske konventionelle svin fodres årligt med 1,5 mio. tons soja, som dyrkes især i Brasilien, Paraguay og Argentina. Dansk svinelandbrug lægger i Sydamerika beslag på et areal næsten så stort som Sjælland i et sojalandbrug. Det truer sjældne lavlandsskove og de dyre- og plantearter, der lever her," siger generalsekretær hos WWF Verdensnaturfonden, Gitte Seeberg.
Hun bider bl.a. mærke i de svenske svineproducenters erklæring om, at den soja, som grisene skal fodres med, skal være produceret under ansvarlige forhold, der både tager hensyn til natur og ansatte.
"De miljø- og naturmæssige konsekvenser i Sydamerika som følge af blandt andet den danske svineproduktion er i dag så omfattende, at svinebønderne i Danmark bør bakke op om miljørigtig og ansvarlig soja her og nu. Det kan lade sig gøre, og ansvaret er deres," siger hun og kritiserer Landbrug & Fødevarer for ikke at have gået i svenskernes fodspor.
"Konsekvenserne er alvorlige, og det er ærgerligt, at Landbrug & Fødevarer ikke vil sikre, at hele Danmark kan spise den nye nationalret med en god smag i munden"
Relaterede artikler
Kommentarer