Svineformand raser: Ammoniakeventyr kommer til at koste dansk velfærd

I første omgang er det de danske husdyrproducenter, der kommer til at mærke kravet om at reducere ammoniakudledning med yderligere 24 procent, men samfundet slipper heller ikke, mener Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter.

Socialdemokratiets ammoniakeventyr kommer til at slå et kæmpe hul i den danske velfærd.

Det mener Henrik Mortensen, formand for Danske Svineproducenter, oven på Esben Lundes Larsens melding i dag om, at det danske mål om at reducerere ammoniakudleningen med 24 procent er bindende overfor EU og næppe står til at ændre.

"Det er grotesk, at de mest effektive og miljøbevidste landmænd i hele verden nu står med en regning for den urealistiske målsætning for reduktion af ammoniakudledning, som den forrige regering meldte ind til EU med hovedet under armen.

"Det er en overambitiøs melding, som er sendt fra den tidligere regering og dens lige så overambitiøse embedsmænd til EU. Men det var en melding, som rent ud sagt var hul i hovedet.

Og det er ganske enkelt helt uden fagligt belæg, at dansk landbrug, som i forvejen har næsten halveret sin udledning af ammoniak, skulle kunne reducere sin udledning af ammoniak med yderligere 24 procent," siger Henrik Mortensen, og fortsætter:

"Desuden er det naturligvis heller ikke rimeligt, at de danske husdyrproducenter, der har gjort det så godt, nu igen skal holde for," siger formanden, som forudser, at socialdemokratiets tåbelige melding nu resulterer i en kæmpe regning til det danske samfund.

Danish Crown i Horsens ramt af strejke - til stor undren for slagteriet 20. november · 17:16

"I første omgang er det de danske husdyrproducenter, der kommer til at mærke det her på pengepungen, men samfundet slipper heller ikke," påpeger Henrik Mortensen.

"Socialdemokratiet har spillet hasard på borgernes vegne, og resultatet bliver et kæmpe hul i den danske statskasse," forudser Henrik Mortensen.

"Hvis den danske stat kan acceptere en betydelig nedgang i den danske husdyrproduktion, så er det noget, som den enkelte borger kommer til at mærke på velfærden, og det kan de så takke socialdemokratiet for," konkluderer han.

"Alternativt venter der kæmpe udgifter på finansloven til tekniske foranstaltninger til reduktion af ammoniakfordampningen fra den danske husdyrproduktion, der ellers er blandt de mest effektive og mest miljørigtige i hele verden.

"Det giver ganske enkelt ikke nogen mening globalt set, hvis det er i lande, hvor produktionen er mest miljørigtig, der skal reduceres, mens de bare kan producere løs i lande, hvor de måske ikke engang ved, at der er noget, der hedder ammoniakfordampning."
 

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu