Svinenoteringen stiger - efterspørgslen kender kun en vej i øjeblikket

Selvom vi er på vej ind i efterårets anden måned, så er der Indian Summer for efterspørgslen på dansk grisekød.

Danish Crowns slagtesvinenotering stiger med 20 øre i uge 40 og kommer derfor op på 12,20 kr. pr. kg.

Det er første stigning til svineprisen i fem uger. 

Sonoteringen er uændret på 8,90 kr. pr. kg.  

Det skriver Danish Crown. 

"Jeg synes, stjernerne står rigtigt godt for salget af dansk grisekød. Den store efterspørgsel fra Kina gør, at vores relativt store frysekapacitet giver os et lille forspring i forhold til vores europæiske konkurrenter, hvilket samtidig løfter vores udgangspunkt for afsætningen på det europæiske marked", siger Lars Albertsen, der er global salgsdirektør i Danish Crown.
 
I øjeblikket er der et godt marked for bove, forender, brystflæsk og skinker. Der er et stabilt marked for kamme og bacon til Storbritannien, mens priserne på nakker om mørbrad som undtagelserne halter en smule.

"Medmindre der sker noget fuldstændigt uventet, så er der ingenting, der tyder på, at efterspørgslen vil falde nævneværdigt de næste tre til seks måneder. Selvfølgelig kan vi komme til at se mindre tilbageslag i priserne, men som jeg ser det, vil det i så fald være fra et højere niveau, end det vi ser i øjeblikket, for lige nu kender efterspørgslen på dansk grisekød kun en vej", siger Lars Albertsen.

Til landene udenfor Europa er der et rigtigt godt salg til Kina, mens afsætningen til Japan efter en opbremsning igen er stigende.    

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle