Svinepest kan bremse svinekødsekport til Kina

Britiske AHDB Pork melder om mulige udfordringer for svinekødseksporten til Kina, fordi afrikansk svinepest får svinekød til at stige i pris og gør kineserne nervøse for svinekød.

Selv om afrikansk svinepest har taget mange grise ud af det kinesiske marked og tilsvarende sat forventningerne op for eksporten af svinekød fra EU og USA, så kan udbredelsen af afrikansk svinepest i Kina ramme landets svineimport fra en anden kant.

Ifølge britiske AHDB Pork er der nemlig meldinger om, at kinesiske forbrugere er begyndt at undgå svinekød af sikkerhedsmæssige hensyn, selv om afrikansk svinepest ikke udgør en risikoen for mennesker.

Men forbrugerne i Kina har oplevet flere fødevareskandaler og er derfor meget opmærksomme på fødevaresikkerhed.

"Det er svært at forudsige, hvor stor indflydelse det har på efterspørgslen, men det kan begrænse muligheder for den potentielle svinekødsimport, som Kina udgør i år. Der kan også være bekymringer på den længere bane, hvis forbrugerne permanent går væk fra svinekød og går efter alternative proteinkilder", siger BEthan Wilkins, analytiker hos AHDB Pork.

En anden risikofaktor for den potentielt øgede svinekødseksport til Kina er, at afrikansk svinepest mindsker udbuddet af svinekød, og det har resulteret i øgede priser. Det går ud over købelysten hos kineserne.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle