Så lang er vejen, før svinehegnet kan blive en realitet

JydskeVestkysten har talt med skovrider Ben Rasmussen fra Naturstyrelsen Vadehavet, der giver et overblik over, hvad der skal til for, at det knap 70 kilometer lange hegn kan blive sat op ved grænsen.

Ifølge skovrider ved Naturstyrelsen Vadehavet Bent Rasmussen er det ikke bare lige sådan, at politikerne kan knipse med fingrene, og vupti så står der et knap 70 kilometer langt vildsvinehegn på tværs af den dansktyske grænse.

Til JydskeVestkysten fortæller han, at der er fire store bump på vejen, førend hegnet kan blive en realitet.

Først og fremmest skal hegnet bygges, og ved større anlægsprojekter i denne størrelsesorden er det nødvendigt at sende opgaven i udbud i hele EU. Det giver virksomheder i alle medlemslande lov til at byde på opgaven.

Derefter skal Naturstyrelsen have en dialog med de sønderjyske kommuner og Slots- og Kulturstyrelsen for at klarlægge, om der er fysiske ting, der skal tages højde for, før hegnet bygges. Derudover skal der også være kontakt med lodsejere og private grundejere, ligesom Tyskland skal med på råd.

Ifølge JydskeVestkysten står omkring 100 lodsejere til at få ekspropieret jord, og nogle enkelte kan også se frem til at have et vildsvinehegn i baghaven. Hvis lovforslaget om vildsvinehegnet bliver vedtaget, kan staten uden videre overtage privat ejendom.

Sidst men ikke mindst, så er der tale om et Natura-2000 omoråde, og derfor skal der laves en udførlig miljøvurdering af området.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle