Tican taber kvart milliard - Vi skal have priserne op for alles skyld

Tican tabte en kvart milliard og omsatte for 600 millioner mindre i 2021, viser regnskab.

2021 bliver et af de år man husker hos Tican. Bare ikke for det gode. Omsætningen hos slagterivirksomheden faldt nemlig med 602 millioner kroner, til 8,3 milliarder kroner. Samtidig blev årets resultat et underskud på 250 millioner kroner. 

Det skriver Tican i en pressemeddelelse. 

Det store fald skyldes et efterslæb af grise, som har betydet at Tican har måttet slagte på weekend- og nathold, med dertilhørende overtidsbetalinger til medarbejderne. Det betød at 3,9 millioner krise blev slagtet, 135.000 mere end i 2020.

Men samtidig har coronapandemien lagt en dæmper på markedet for grisekød, der igen har givet dårlige priser. 

I slutningen af juni 2022 overlader Niels Jørgen Villesen posten som administererende direktør i Tican til Sebastian Laursen, som begyndte i jobbet i april. Det er dog allerde nu Sebastian Laursen der udtaler sig om regnskabet. 

- Det taler jo for sig selv. Generelt har vi haft en europæisk overproduktion og et stille marked, og det har ikke gået hånd i hånd, siger Sebastian Laursen. 

Prisen skal op

Sebastian Laursen kigger dog frem i 2022 med en forsigtig optimisme i forhold til markedet. 

- Vi har fået en bedre start på 2022, end vi havde i 2021. Og der har ikke været noget corona. Men der har bare været for meget kød på markedet, og vi skal hen i en periode med færre grise generelt i europa. Markederne viser små tegn på, at det vil ske allerede nu her over de næste måneder. Men det er meget spredt, siger han. 

Og selvom Sebastian Laursen vil satse på at skabe mere værdi, blandt andet ved at udbene mere, så er han også enig i at priserne er nødt til at komme op. 

- Priserne skal gøre det bedre i 2022. Vi skal kæmpe vores kamp for det, også for landmændene, men det skal også komme i forbindelse med, at der er udsigt til færre grise i Spanien, Tyskland, Holland og lidt her i Danmark.  

Med pladsen i direktørstolen overtager Sebastian Laursen også striden om sidste års efterbetaling. I pressemeddelelsen skriver Tican, at de vil fortsætte dialogen i striden, dog uden at der er en løsning på bordet. 

- Der har været noget dialog. Men for nuværende er der ikke nogen løsning. Vi kigger på at finde fremtidige løsninger og så se fremad, siger Sebastian Laursen. 
 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle