Tre landmandsejede selskaber nomineret til eftertragtet bæredygtighedspris

Arla, DLG og DLF er blandt kun 10 selskaber, der er nomineret til revisionshusets EY's eftertragtede Climate Strategy Award. Prisen uddeles tirsdag aften til en virksomhed med en strategi, der byder på særligt ambitiøse mål og handlinger for at reducere deres udledning af drivhusgasser.

Hele tre af landbrugssektorens andelsejede virksomheder er nomineret til eftertragtet bæredygtighedspris, der uddeles i aften.

Arla Foods, DLG og DLF er på en liste over kun 10 virksomheder, der er nomineret til prisen med navnet Climate Strategy Award.

Udover de tre landmandsejede virksomheder er de ti nominerede virksomheder i kategorien Coop Danmark, Imerco, Novo Nordisk, PensionDanmark, Salling Group, VELUX Group og Ørsted.

 - Med Climate Strategy Award ønsker vi at fremhæve virksomheder, som udmærker sig i arbejdet mod klimaforandringer. Det er virksomheder, der gennem ambitiøse mål og handlinger for reduktion af deres CO2-aftryk formår at integrere forandringen i hele deres organisation, siger Jan C. Olsen, CEO hos EY Danmark.

EN langt mere synlig aktør

Bæredygtighedsdirektør Jakob Lave fra DLG ser nomineringen af hele tre landmandsejede virksomheder til den eftertragtede pris som et tegn på, at landbruget spiller en afgørende rolle i at løfte bæredygtighedsudfordringen.

- Vi er enormt stolte over at være med, og det er et udtryk for, at vi som erhverv og DLG som virksomhed er på vej til at være en langt mere synlig aktør. DLG er faktisk en stor top 15-virksomhed i Danmark, og vi spiller en stor rolle i den grønne omstilling i landbruget. At være nomineret til prisen gør, at vi ranker ryggen, og det skaber stolthed internt i koncernen, blandt vores ejere og omverdenen, siger han.

Jakob Lave er tilfreds med, at virksomheden er nomineret - men giver med et lille smil også nogle sidste argumenter for, hvorfor juryen bør vælge DLG.

- Hvis jeg var jury, så ville jeg sige: DLG er et selskab, der interagerer med hele landbruget - med foder, afgrøder og energi, og det gør, at vi har mange potentielle klimaindsatser lige fra fluelarver og græsprotein til at gøre vind til grøn gødning. Jeg håber, det trækker i vores retning, lyder det fra ham.

Nominering er en anerkendelse af indsatsen

Også hos Arla Foods er der glæde over at være nomimeret. Ifølge Torben Nyholm, finansdirektør hos Arla, er det gode ved nomineringen til en pris af denne kaliber, at nogen udefra ser på virksomheden og vurderer indsatsen.

- Vi er glade for, at andre ser på vores bidrag til et bæredygtigt samfund og anerkender, at det er gode ting, vi har gang i, siger han.

Ifølge Torben Nyholm bruger Arla mere tid end nogensinde på bæredygtighed. Begrebet er i dag en integreret del af strategien. Han forklarer, at alle virksomheder lige nu er på en bæredygtighedsrejse, der begynder med ambitioner, derefter bliver til planer og til slut materialiserer sig.

Arla er langt på den rejse, forklarer han.

- Og det billede, jeg ofte bruger for at forklare, hvor langt vi er, er, at der på det ene stykke papir, hvor jeg præsenterer koncernens tal, står, hvordan vi klarer os på vores konkrete klimamål. Det er altså blevet et parameter for at forstå Arlas langsigtede performance, siger han.

Sidste års vinder af Climate Strategy Award var DSV.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle