Trods højere dansk grisenotering: Konkurrenter lægger yderligere afstand

Den danske grisenotering er langt efter sine primære europæiske konkurrenter. Afstanden til de fleste konkurrenter er blevet endnu større i indeværende uge.

De seneste to uger er den danske grisenotering steget, men afstanden til de øvrige europæiske konkurrenter er i samme periode blevet endnu større end den var i forvejen.

Det viser en ugentlig opgørelse fra den tyske producentforening ISN, som Danske Svineproducenter bringer i en markedsorientering.

I indeværende uge er den danske notering noteret for en fremgang på 39 øre til hvad der svarer til 13,17 kroner. Det er smule bedre end fremgangen i Frankrig, der lyder på 34 øre. Den franske notering er dermed oppe på 17,59 kroner.

I Holland er registreret en noteringsfremgang på 53 øre til 16,06 kroner. I Tyskland er noteringen gået frem med 59 øre til 16,58 kroner, og endelig er den spanske notering skudt yderligere 47 øre i vejret til nu 17,96 kroner.

Dermed fortsætter den danske notering på en solid sidsteplads blandt de fem største EU-grisenationer.

Hos Danish Crown selv er noteringen opgjort til 11,80 kroner pr. kilo grisekød efter en stigning på 40 øre sidste torsdag.

Ifølge ISN har slagterierne i mange lande udfordringer med at få fyldt slagtekæderne.

- Slagteklare grise fås kun i et lille antal og er oftest desperat efterspurgt. Også udbuddet af grisekød falder i Europa. Ifølge forlydender er salgspriserne for grisekød steget på det europæiske marked. Eksporten af frosne varer til tredjelande venter stadig på impulser og udgør en stor udfordring for eksportorienterede virksomheder i den globale konkurrence, melder ISN.

Om den danske grisenotering bemærker ISN, at manglende impulser fra eksporten til tredjelande anføres primært som baggrunden for de forholdsvis lave noteringsstigninger, der er set den seneste tid.

- Dels er prisniveauet ikke konkurrencedygtigt på kødmarkedet i tredjelande, og dels er lagrene, for eksempel i Japan, ret store, anfører ISN med henvisning til de danske udfordringer med afsætningen til tredjelande, som i eksempelvis Kina har forholdsvis lave priser på grisekød for tiden.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle