Tyske slagtesvin går igen prisamok - er steget 1,5 kr. på tre uger

Tyske slagtesvin stiger yderligere 75 øre til 11,92 kr.

De seneste ugers vilde prisstigninger på slagtesvin i Tyskland ser ud til at eksplodere.

Noteringen for tyske slagtesvin er netop offentliggjort og viser en stigning på hele ti eurocent svarende til 75 øre.

Dermed hopper noteringen op på 1,60 euro pr. kg svarende til 11.92 kr.

Den markante stigning kommer, selv om der også i sidste uge var en kæmpe fremgang på syv eurocent. Ugen før var stigningen på tre eurocent, og dermed er noteringen på tyske slagtesvin steget cirka 1,5 kr. på tre uger.

"Stemningen på det tyske slagtesvinemarked kan næppe være bedre. Den stigende kinesiske efterspørgsel og de nyeste statistiske oplysninger fra Kina resulterer i, at mange tyske markedsinteressenter forventer rekordhøje svinepriser i sommeren. Det kinesiske importbehov er imidlertid kun en del af forklaringen for den seneste prisstigning på det tyske slagtesvinemarked", anfører Markus Fiebelkorn, analytiker for Danske Svineproducenter.

Han peger på, at det sæsonmæssige opsving på slagtesvinemarkedet normalt sker i starten af marts måned.

"Den prispositive tendens er derfor næppe overraskende. For det andet falder slagtesvineproduktionen i Tyskland for tiden. I de første 11 uger blev der slagtet 3,4 procent mindre sammenlignet med den samme periode året før. I uge 11 var det endda minus 8,1 procent", fremgår det af en markedsberetning fra producentforeningen, der fortsætter: 

"Derudover tyder faldende slagtevægte p.t. på, at forsyningen ikke bliver bedre i de kommende uger. For det tredje er det ikke bare Kina, der er ramt af afrikansk svinepest, men også Vietnam. Det kan føre til endnu bedre afsætningsmuligheder for europæisk svinekød i Asien".

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle