Vejret får skylden: Grisenotering står stille for anden uge i træk

Dårligt vejr har sendt det europæiske marked i en venteposition.

Vejret får skylden for meget, og nu også noteringen for slagtegrise. 

For anden uge i træk fastholder Danish Crown noteringen på 13,80 kroner pr. kilo, og det skyldes blandet andet forårsvejret.

For hele det europæiske marked for grisekød står i øjeblikket og venter på, at grillsæsonen skal sætte ind.

Men foråret har været usædvanligt gråt og koldt over hele Europa, og det har sat markedet i en venteposition.

- Det er virkelig en træls situation, for alle aktører i Europa fra slagterier til detailhandlen er klar til grillsæsonen, men vejrguderne vil det anderledes. Det lave udbud af grise gør, at priserne ikke for alvor er kommet under pres, men i blandt andet Frankrig er notering begyndt at falde, fordi efterspørgslen svigter, siger Mads Stougaard, der er markedsdirektør i Danish Crown, i slagteriets ugentlige markedsberetning.

Den franske notering er således faldet med 46 øre til lidt over 18 kroner i denne uge.

Enkelte markeder er i bedring

Mens efterspørgslen på udbenede varer som bove, nakker og råvarer til bacon er stabil, så er markedet for delstykker med ben mere afventende.

Dog ikke mere end, at alle sidder klar til at lægge ordrer, når efterspørgslen stiger.

Salget af frosne varer er også stabilt, men stadig på et lavt niveau. Enkelte markeder er i bedring, men selv om eksporten til eksempelvis Japan går den rigtige vej, så bliver priserne handicappet af en faldende kurs på yen.

- Vi er lykkedes med at få priserne løftet, men på den korte bane giver det ikke den ønskede gevinst. Det kan vi ikke ændre på, men det er positivt, at der igen er mere fart på vores eksport til Japan, siger Mads Stougaard.

Noteringen for søer står ligeledes stille med 12,80 kroner pr. kilo i næste uge. Det er dermed fjerde uge i træk uden stigning.

Rettet 11. maj, kl. 13:20: Tidligere fremgik det, at det var for tredje uge i træk, at noteringen lå stille. Dette er nu ændret til det korrekte; to uger.

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle