Efter flere ugers stigning: Danish Crown fastholder grisenotering i næste uge

Et lavt udbud af grisekød i Europa sikrer stabile priser på et marked, der ikke er kommet op i omdrejninger.

De sidste seks uger har noteringen på slagtegrise kun haft en vej: Opad.

Men i næste uge fastholder Danish Crown denne uges notering på 13,80 kroner pr. kilo grisekød.

Det oplyser slagteriet i sin ugentlige markedsberetning.

Farten på det europæiske marked for grisekød er ikke stor i øjeblikket, men omvendt sikrer et lavt udbud lige nu stabile priser, lyder begrundelsen.

- I øjeblikket bliver der snakket mere om vejrudsigter end om priser i markedet. Alle sidder med blikket stift rettet mod udviklingen i temperaturerne i både Nordeuropa, Frankrig og Italien, for det er en ændring i vejret, der skal til for at skubbe til efterspørgslen over hele Europa, udtaler markedsdirektør Mads Stougaard i markedsberetningen.

 

 

Stabil eksport ud af Europa

Salget af de ferske varer forløber stille og roligt, men med meget kort horisont fordi stort set alle aktører i forædlingsindustrien har fokus på at holde deres lagre på et lavt niveau.

Eksporten af frosne varer ud af Europa er også stabil. Det er fortsat en kamp at drive priserne op, da både brasilianske og amerikanske slagterier er meget aggressive på prisen lige nu efter store fald i prisen på levende grise i begge lande.

- På den ene side møder vi skarp konkurrence nogle steder, omvendt er kunderne også meget opmærksomme på ikke at kappe båndene til os. Vi indgår løbende nye aftaler til acceptable priser, men efterspørgslen er ikke så stor, som vi kunne ønske os, siger Mads Stougaard.

Noteringen for søer fastholdes ligeledes i næste uge på 12,80 kroner pr. kilo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle