Venstre vil have industri på landet

I et opgør med planloven foreslår Venstre i nyt udspil, at virksomheder skal kunne vokse i landområder.

Det nytter ikke, at der kun må være landbrug, skovbrug og småerhverv ude på landet. Virksomheder skal kunne vokse og skabe vækst i udkanten i stedet for at tvinges ind i industrikvarterer i byerne.

Det mener Venstre, der i et stort landdistriktsudspil nu går til angreb på de seneste mange års lovgivning, der sætter rammerne for, hvor erhvervsudviklingen i Danmark må foregå.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

"Vi har en forældet planlov, som begrænser landdistrikterne, og skal de ikke ende som Hjerl Hede, bliver vi nødt til at give bedre muligheder for at skabe arbejdspladser på landet," siger Venstres landdistriktsordfører, Thomas Danielsen.

I dag har kun vanskeligt stillede landdistrikter særlige muligheder for at lave helårsboliger og erhverv i tomme landbrugsbygninger.

"Vi vil skabe ens vilkår. Hvorfor skal man forbløde for at måtte skabe vækst," spørger Thomas Danielsen.

Venstre vil desuden tillade, at virksomhederne kan vokse i de overflødige bygninger i landdistrikterne. I dag skal de rykke til særligt udlagte erhvervsområder i byen, hvis de vokser til over fem ansatte. Den grænse vil V hæve til 25 og give kommuner lov til at tillade yderligere udvidelse.

Regeringen: Natur vigtig

Carsten Hansen (S), minister for by, bolig og landdistrikter, afviser Venstres forslag.

"Naturen er den vigtigste ressource i vores landdistrikter. Vi skal ikke bare give los for store virksomheder, men finde den rigtige balance," siger ministeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle