Vi skal kende kødets oprindelse

DEBAT af medlem af Europa-Parlamentet for DF, ECR-gruppen Jørn Dohrmann, Drenderupvej 30, Vamdrup

Onsdag i sidste uge stemte et stort flertal i Europa-Parlamentet for et forslag, der betyder, at forbrugerne fremover vil kunne se, hvor kødet i pølsen, pålægget eller lasagnen kommer fra.

Forslaget har taget lang tid om at komme gennem EU-maskineriet, men heldigvis fik vi til sidst denne ekstra forbrugerbeskyttelse hevet i land. Det tror jeg, de fleste, der husker hestekødsskandalen, er glade for.

En mærkning vil nemlig være endnu en brik i bedre sporbarhed for fødevarerne. Dermed bliver forbrugertilliden større, når de ved, hvor et produkt kommer fra. Samtidig går nogle lande ikke særlig meget op i dyrevelfærd, og det kan sagtens få flere til at vælge dansk. Både herhjemme og i udlandet. Vi har – modsat af hvad medierne nogle gange vil bilde os ind – et godt ry i Europa.

Nogle har udtrykt bekymring for, at en mærkningsordning vil give dyrere madvarer, men det vil være så ubetydelig en stigning, hvis nogen overhovedet. Danske virksomheder har i forvejen oplysningerne, der blot skal skrives på en etiket.

En undersøgelse om mærkningsordningen viste faktisk også, at over 90 procent af forbrugerne ønsker en sådan mærkning. Det har man alt for længe siddet overhørig.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle