Viceformandsvalg: Bornholms Landbrug tøver med at pege på kandidat

"Min bestyrelse vil først kende det endelige kandidatfelt", siger Lars-Ole Hjorth-Larsen, Bornholms Landbrug & Fødevarer. Valgmøder er ved at blive arrangeret i hele landet.

Den første kandidat til posten som viceformand i Landbrug & Fødevarer, Thor Gunnar Kofoed, kan ikke vide sig sikker på stemmerne fra de bornholmske delegerede. Det oplyser Lars-Ole Hjorth-Larsen, formand for fællesforeningen Bornholms Landbrug & Fødevarer.

"Det glæder mig, at der er en bornholmsk kandidat. Thor Gunnar har et stort netværk, stor viden på området, og han har været med i landbrugspolitik i 25 år. Imidlertid har bestyrelsen for Bornholms Landbrug ikke ønsket at lægge sig fast på en bestemt kandidat, før vi kender det samlede kandidatfelt".

Gefion for Prahl

Den anden kandidat, der har meldt sig på banen, næstformand i Gefion Poul Henrik Prahl, Kalundborg, får til gengæld opbakning fra sit bagland.

"Gefions bestyrelse bakker op om Poul Henrik Prahl, og det gør jeg også personligt, ingen tvivl om det", siger bestyrelsesmedlem Povl Fritzner, der samtidig er formand for Østlige Øers Landboforeninger.

’Ingen kommentarer’

Det er fortsat langt fra udelukket, at der dukker flere kandidater op.

Torben Povlsen, formand for den fynske landboforening Centrovice og medlem af primærbestyrelsen, har på nuværende tidspunkt ’ingen kommentarer’.

De sammme gælder Frederik Lüttichau, formand for Sektionen for Større Jordbrug og medlem af primærbestyrelsen.

Torben Hansen formand for Gefion og for L&F Planteproduktion stiller ikke op.

"Jeg er tilfreds med det, jeg har. Det er min prioritering", siger han.

Uanset hvad, er der med dagens to kandidater linet op til kampvalg ved Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning 7.-8. november.

Valgmøder med kandidater

I hele landet er valgmøder mad kandidaterne ved at blive arrangeret.

Det første, af LandbrugsAvisen kendte, debatmøde med kandidaterne er datosat til : torsdag 25. oktober kl. 19, hvor Region Syd holder valgmøde med kandidaterne hos Sønderjysk Landboforening (SLF) i Vojens.

Alle aktive medlemmer af regionens landboforeninger bliver inviteret.

Endnu et valgmøde finder sted hos Østlige Øers Landboforeninger i Sorø, hvor ØØL i forlængelse af sit årsmøde mandag 29. oktober inviterer regionens delegerede til et debatmøde med de kandidater, som til den tid måtte udgøre feltet.

Det bliver kl. 14 i Sorø, oplyser ØØL-formand Povl Fritzner.

I Region Nord forsøger Niels Vestergaard Salling, formand for LandboNord,  at samle de nordjyske foreninger om et kandidatmøde, og i Region Midt  er der et lignende initiativ i gang ved Kristian Gade, Holstebro Struer Landboforening.

"Jeg skal nok sætte mig bag rattet og køre Poul Henrik til Jylland, hvis der er jyske foreninger, der inviterer", lover Povl Fritzner.

(Opdateret søndag 13. oktober kl 11.00)

Emneord

Viceformandsvalg

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle