Video: Forsøgte at finde ro - så blev han landmand

En ganske kort dokumentarfilm - blot tre minutter varer den - bliver lige nu delt i stor stil i USA.

Filmen, som er produceret af dokumentariskkollektivet Nomadique, handler om en amerikansk landmand, den texanske risfarmer Herb Dishman.

Faren arbejdede i landbruget - og som barn deltog Herb Dishman i arbejdet. Som ung forsøgte han sig med forskellige andre typer arbejde. Han arbejdede i restaurationsbranchen, siden i musikbranchen.

"Jeg søgte altid efter et eller andet. Jeg vidste ikke nødvendigvis, hvilken retning jeg havde, eller hvad jeg forsøgte at gøre, forsøgte bare at knække nøden: Hvor passer jeg ind? Det store spørgsmål!," siger Herb Dishman i videoen.

Traktorsalget eksploderede i oktober Maskiner 17. november · 16:27

På et tidspunkt er han i Cambodja, hvor han laver en dokumentarfilm om risfarmere.

"Det er også et risfarmersamfund. De planter alt med hånden. Alle er der sammen. Alle gør alt sammen, hjælper hinanden. Ja, de støder også hovederne sammen og slås, som alle andre, men deres syn på værdi er fuldstændig anderledes, og det gik op for mig, at det har været ude af billedet en tid," siger landmanden.

Se en fuldvoksen landmand bryde sammen i tårer - og måske selv knibe en lille tåre - ved at klikke på videoen ovenfor. Videoen er produceret af dokumentariskkollektivet Nomadique og musikken er af Bon Iver.

Emneord

video

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu