Ynglezone til ulv ophævet i Stråsø Plantage

Ynglezonen i Stråsø plantage er ophævet.

Ynglezonen i Stråsø Plantage, hvor det vestjyske ulvekobbel med sikkerhed fik hvalpe i både 2017 og 2019, er ophævet. Det betyder, at offentligheden igen har fuld adgang til de cirka 275 hektar af den statsejede Stråsø Plantage, hvor der af hensyn til ynglende ulv har været begrænset adgang siden slutningen af marts.

Det oplyser facebooksiden ‘Her er ulven i Danmark’. 

Området har været markeret med forbudsskilte, der fortalte skovgæster, at man skulle tage hensyn til ulvene og kun færdes på tre skovveje i ynglezonen. Skiltene er nu fjernet af Naturstyrelsen. 

"Det er helt efter planen, da Naturstyrelsen i sin tid oplyste, at den begrænsede adgang gjaldt frem til den 1. august. Ophævelsen er ikke et udtryk for, at koblet med sikkerhed ikke har fået hvalpe i år. Forskerne i det nationale ulveovervågning har da også hele tiden forventet, at det er en mulighed, selv om Stråsø-parret tilsyneladende mislykkedes med hvalpe i zonen sidste år”, siger Erik Poulsen, redaktør af ‘Her er ulven i Danmark’. 

Forskere har senest i forbindelse med offentliggørelsen af mindst tre hvalpe i Klelund Plantage ved Hovborg således udtalt følgende i en pressemeddelelse:

"Ulveparret i Ulfborgreviret er blevet set hen over sommeren på optagelser fra vildtkameraer, og DNA-spor bekræfter deres identitet. Ikke desto mindre er der endnu ikke denne sommer konstateret hvalpe i reviret. Det er endnu for tidligt at udelukke, at også dette ulvepar har født hvalpe".

Ynglezone i Klelund Dyrehave indskrænkes måske

Den vestjyske ynglezone var officielt den eneste af sin slags, indtil der i slutningen af april i år også blev lukket af midlertidigt for offentligheden i en stor del af den private Klelund Plantage ved Hovborg. 

Her var der som sådan ikke meldt en officiel afslutningsdato ud, men derimod at afspærringen løbende evalueres i samarbejde med den nationale ulveovervågning.Miljøstyrelsen "anbefaler fortsat, at man ikke går ud og leder aktivt efter ulvehvalpene".

Klelund Dyrehave oplyser på sin hjemmeside, at "forbuddet gælder til den 1/10 med mulighed for forlængelse til den 1/11 2021. Områdets afgrænsning er markeret ved hjælp af skilte i terrænet". 

 

Faktaboks

Det er tredje år i træk, at der har været etableret ynglezone i Stråsø Plantage:

2019 (29. juni-15. august): Hvalpe 

2020 (29. april-15. august): Ingen hvalpe

2021 (26. marts-1. august): Uafklaret om der er hvalpe

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle