Direktør: Udflytning kan ramme støtte til tiden

Det er en stor opgave at udflytte næsten 400 medarbejdere og det kan påvirke arbejdet, erkender direktør i NaturErhvervstyrelsen.

"Det er en stor opgave. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at levere til vores kunder samtidig med, at vi lukker ned og bygger op. Det vil få konsekvenser i en periode, men vi vil prøve at mindske dem."

Sådan lyder det fra Jette Petersen, direktør i NaturErhvervstyrelsen, efter at det er offentliggjort, at næsten 400 medarbejdere, eller halvdelen af styrelsens medarbejdere i København, skal flytte til Augustenborg på Als.

Det sker i forbindelse med regeringens store udflytningspakke, der flytter i alt 3.900 job til provinsen, der modtager de mange job med kyshånd. 

Det er alle de kunde-næreopgaver, som flytter. Det vil sige de medarbejdere, der udbetaler tilskud, udsteder certifikater, træffer afgørelse og sidder i kundevejledningen. De kommer således nærmere de landmænd, de betjener, men vil også være under pres i en periode under omflytningen. Og medarbejderne, der skal flytte, er da heller ikke begejstrede.

Kan du garantere, at det ikke forsinker udbetaling af landbrugsstøtten?

"Nej, jeg kan ikke garantere noget. Vi står over for en kæmpe fastholdelses og rekrutteringsopgave," siger Jette Petersen.

Erfaringer viser, at der ofte kun flytter en fjerdedel med. Risikerer I ikke kompetencetab?

"Jo det gør vi. Det er en af omkostningerne ved det. Vi prøver at minimere det. Vi prøver at fastholde kompetencer og lære nye op. Vi har mange erfarne medarbejdere, som kender regler og systemer mægtig godt."

Jette Petersen har ingen anelse om, hvor mange, der vil flytte med, men hæfter sig ved, at der er »en pæn tidshorisont.« til at klare omstillingen. Udflytningen sker i 2017.

"Nu går vi i gang med denne store opgave og er helt bevidste om, at det kan have konsekvenser for vores kunder. Vi vil gøre, hvad vi kan for dem og vores medarbejdere," siger hun.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle