Agrovi: Der må ikke gå monopol i det

»Der skal være et alternativ for landmændene på Sjælland,« mener direktør Niels Peter Ravnsborg, Agrovi.

Rådgivningsselskabet Agrovi, ejet af Nordsjællands Landboforening, er med sin fire kontorer og ca. 85 medarbejdere fordelt mellem Hillerød, Ringsted, Holbæk og Nørre Alslev det tætteste, man kommer et lokalt alternativ til fusionen af rådgivningen i Gefion og DLS.

Netop den funktion som alternativ er det centralt at holde fast i, mener Agrovis direktør Niels Peter Ravnsborg.

»Vi tror på, det er en fordel for landmændene, at der er konkurrence, så vi får holdt kompetencerne skarpe, og så der ikke går monopol i det. I Agrovi har vi hele tiden haft det mål, at der skal være mindst ét alternativ for landmændene,« siger han.

Relationer frem for tal

For bare 14 dage siden åbnede Agrovi to nye lokale rådgivningskontorer i hhv. Holbæk i Vestsjælland og Nørre Alslev på Falster - i direkte konkurrence med både Gefion og DLS.

Det sker ifølge Niels Peter Ravnsborg i stor tillid til den strategi, Agrovi har fulgt gennem 10 år.

»Vi har i 10 år haft succes med stigende kundegrundlag - i et faldende marked har vi øget kundeunderlaget med 35 pct. Det, tror vi bl.a., skyldes den tilgang, vi har, hvor vi lægger stor vægt ikke kun på tal, men i høj grad også på relationer, på nærvær og nærhed,« siger Niels Peter Ravnsborg.

»De får power«

»Men med fusionen får Gefion og DLS stærke kræfter til at sætte ekstra ind med højt specialiseret rådgivning. Vil Agrovi kunne hamle op med det?«

»Selvfølgelig får de noget power, men de risikerer samtidig at blive administrativt tunge med lange beslutningsveje, så de ikke kan følge markedet. Så vil jeg hellere være et sted, hvor der er korte beslutningsveje, og hvor vi kan agere hurtigt,« siger Niels Peter Ravnsborg.

»Anti-big tendens«

Agrovi-direktøren tilføjer, at det er hans opfattelse, at der er en generel ’anti-big’ tendens til, at mennesker lægger luft til det meget store og foretrækker det mere lokale og nære.

»Vi har i alt fald valgt en anden strategi. Bortset fra det vil jeg da ønske dem tillykke. Jeg er sikker på, at både Gefion/DLS og vi i Agrovi ønsker at skabe de bedste løsninger for vores kunder.«

»Ingen trussel«

Hverken Niels Peter Ravnsbog eller formand for Nordsjællands Landboforening, Søren Hansen, ser den kommende rådgivningskæmpe som en trussel for Agrovi, og man har ingen planer om selv at søge optagelse i fusionen.

»Vi er jo heller ikke inviteret,« siger Søren Hansen.

I Østdansk Landboforening har foreningens mangeårige formand, Jørgen Petersen, ingen umiddelbare kommentarer til fusionen ud over ’tillykke’.

I den lille Odsherreds Landboforening, der udelukkende satser på selvstændig økonomirådgivning og udarbejder regnskaber for ca. 700 kunder, mere end dobbelt så mange som medlemstallet, er formand Karl Otto Nielsen på linje med Søren Hansen og Niels Peter Ravnsborg:

»Det er ikke alt, der er stort, der er godt. Jeg er bange for, at den almindelige landmand bliver mindre i sådan et system. Vores kommunesammenlægninger fungerer heller ikke optimalt,« siger Karl Otto Nielsen.

Han står helt bag linjerne på foreningens hjemmeside, hvor det stolt proklameres:

»Foreningen har eksisteret siden 1875 og har aldrig været ramt af fusionsbølgen.«

Faktaboks

Antal ansatte, cirka

  • Gefion: 220
  • DLS: 85
  • Agrovi: 85
  • Østdansk Lbf.: 45
  • Odsherreds Lbf. 18

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle