Dansk Planteværn: Pesticidaftale kan styrke konkurrenceevnen

Pesticidaftale bygger på videnskabeligt grundlag, mener Robert Racz, formand for Dansk Planteværn.

Pesticidaftelen, som blev offentliggjort med et bredt udsnit af Folketingets partier tidligere i dag, får en pæn modtagelse hos Dansk Planteværn, der repræsenterer planteværnsindustrien i Danmark.

»Vi er tilfredse med justeringerne i pesticidstrategien, fordi de sker på et videnskabeligt grundlag. Aftalen åbner for, at danske landmænd kan få flere midler til rådighed, og det kan styrke landbrugets konkurrenceevne,« siger Robert Racz, formand for Dansk Planteværn.

Han peger også på, at aftalen bygger på innovation og ny teknologi, når det handler om midler og håndtering af midler, og det er en positiv indfaldsvinkel.

Det er også positivt, at partierne bag aftalen vil kigge på pesticidafgifterne.

Hvad mener I om at sprøjtefristen for glyphosat skærpes?

»Hvis der er videnskabeligt grundlag for at sige, at man ikke bør sprøjte senere end en måned før høst, så er det i orden. Men hvis der ikke er nogen videnskabelig baggrund for det, kan vi ikke se nogen grund til yderligere restriktioner,« siger han.

Unødvendigt fokus på BNBO

Dansk Planteværn ser heller ikke noget behov for et øget fokus på Boringsnære Beskyttelsesområder (BNBO), som aftalen også indeholder.

»Grundvandet nyder allerede en høj grad af beskyttelse, så det er ikke nødvendigt, men nu må vi se, hvad den gruppe, der skal se på det, kommer frem til,« siger han.

Robert Racz er til gengæld glad for, at der er et bredt udsnit af Folketingets partier med i aftalen.

»Det kan gøre aftalen mere langtidsholdbar,« siger han.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle