Ånder lettet op: Nu frygter de færreste konkurs

Coronakrisen spøger stadig og har betydet lavere omsætning og færre ordrer hos halvdelen af fødevarevirksomhederne. Heldigvis er frygten for at måtte lukke ved at drive over.

Selv om situationen ser bedre ud end for en måned siden, så tegner der sig fortsat et billede af, at mange virksomheder er hårdt ramt af krisen. Heldigvis forventer langt de fleste virksomheder, at de kan klare krisen.

I dag er det 6,5 procent af fødevarevirksomhederne, der ser en begrænset risiko for at virksomheden må afvikles inden for de kommende tre måneder. For et måned siden var tallet fire gange så højt. Det viser er rundspørge i den første uge af juni blandt L&Fs virksomhedspanel.

Cheføkonom Frank Øland fra L&F, der har analyseret besvarelserne, hæfter sig især ved, at der nu er færre virksomheder, der oplever færre ordrer:

"Det er heldigvis lidt færre end i forrige måned, hvor omkring 60 pct. svarede at coronasituationen havde medført et fald i omsætningen. Så selv der er spæde tegn på bedring, så rammer krisen dog fortsat rigtig mange virksomheder på omsætningen", fortæller Frank Øland.

Selv om mange mærker en mindre ordretilgang, så er der dog væsentlig færre virksomheder i juni sammenlignet med maj, der oplever en ordretilbagegang på mere end 30 procent. I maj var det hver femte virksomhed og i juni er det faldet til ganske få procent.

Den helt gode nyhed er, at 94 procent af virksomhederne vurderer, at der på baggrund af deres nuværende viden ingen risiko er for, at de må afvikle forretningen inden for de næste tre måneder. Det er en forbedring fra forrige måling, hvor det kun gjaldt 73 procent af virksomhederne. De resterende seks procent mener, at de er en - begrænset - risiko for afvikling, men ingen vurderer at dem er særlig stor.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle