Ægtepar med øko-høns og æbler løb med initiativpris

Jette og Bent Jørgensen fra Børkop fik Familielandbrugets Initiativpris 2015.

»I to fortjener i den grad at få årets initiativpris, I er et rigtig godt eksempel på, hvordan man starter i det små og bygger op efter evne og økonomi.«

Sådan lød det fra Tonny Hansen, næstformand i Vejle Amts Familielandbrug, da han overrakte prisen til Jette og Bent Jørgensen fra Børkop.

Ægteparret startede med små 10 hektar i 1983, men har gennem årene udviklet bedriften, så de i dag driver 50 hektar.

Økologisk - med høns, æbler og en begyndende bærproduktion.

I dag har de 12.000 økologiske æglæggere, 21 km økologiske æbletræer (21.000 træer) - samt de 12.000 høns, der hygger sig på friland i skyggen af træerne.

Æggene sælges i Irma og COOP som »Plantageæg«.

I udvikling hele tiden

Tonny Hansen roste samtidig parret for at være i konstant udvikling.

Bl.a. er de nu gået i gang med en bærproduktion til marmelade. I år planter de således 800 pæretræer og to hektar bær og rabarber.

Samtidig arbejder de på at tilbyde en biavler økologisk samarbejde,

Også socialt arbejde

Men Jette og Bent Jørgensen er ikke bare landmænd - de har også socialt arbejde på deres palet.

Bla. har de haft en del personer i arbejdsprøvninger - og helt aktuelt har de to fleksjobbere, som hjælper til i plantagen.

Jette Jørgensen er aktiv i adskillige bestyrelser og foreninger, bl.a. Vejle Amts Familielandbrug, som uddeler prisen i år.

»Faktisk ligger Familielandbruget i Jettes gener: Hendes oldefar var med til at starter »Husmandsrejser op«, fortalte Tonny Hansen om parret, der selv - oven i de mange aktiviteter - finder tid og overskud til at rejse om sommeren.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle