Ældre Dronningborg slugte trærod og gik i stå

På den lille familiebedrift Østergaard har farfar stadig korn på markerne, selvom sønnike har overtaget gården.

I Give på bedriften Østergaard driver Kristian Østergaard 35 hektar planteavl, hvor han har korn og kartofler. Selvom det er ham, der har overtaget familiebedriften, har hans far stadig 16 hektar med vårbyg, som han kommer og høster selv.

"Min far høster sit eget korn med sin Dronningborg D4000, som han nok har haft siden 80'erne, men jeg er faktisk ikke helt sikker på det", siger Kristian Østergaard.

I år var Kristian Østergaards knapt et-årige datter Iben med ude i marken for at se sin farfar køre mejetærsker. Det er datterens første høst med et fint høstresultat.

Vårbyggen gav 55 tdr. pr. hektar og havde en vandprocent på cirka 12, hvilket betød at kornet ikke skulle tørres, inden det blev solgt til foderstof.

Trærod i klemme

Overordnet set er høstarbejdet på den lille familiebedrift gået godt med nogle fine udbytter, men den gamle Dronningborg gav lige lidt komplikationer.

"Den ene mark har været gammel skov for fire år siden, og der var lige en trærod, der gik i indføringen på maskinen. Så vi måtte lige skille det ad for at få træroden ud baglæns på maskine", siger Kristian Østergaard.

Det tog lige et par timer, at få det ordnet, men det hører bare til høsten, når man kører med de ældre maskiner, siger Kristian Østergaard. Der var også lige et uheld mere, hvor der sprang en rem på Dronningborg D4000, men det fik de nemt skiftet.

Med det indsendte billede deltager Kristian Østergaard i 'Skyd Høsten bedst'.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din viden om høstsikkerhed i høstquizzen og vær med i lodtrækningen om en super sej DJI Mavic Air 2 drone til en værdi af 7.990 kr. Prøv høstquizzen her: www.landbrugsliv.dk

Faktaboks

Skyd høsten bedst:

  • Præmien er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.
  • Ugevindere får tilsendt en stor Skyd høsten-lagkage, værdi 1.000 kr.
  • Ugevindere trækkes fra uge 28.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om en Beolit 17 ultimativ bluetooth-powerhøjtaler til værdi af ca. 4.000 kr.
  • Blandt alle indsendte billeder trækkes der lod om 5 x 1 årsabonnement på Mark, Kvæg, Svin, Kødkvæg eller Traktortech, værdi op til 1.492,50 kr.

Skyd høsten først:

  • Skyd en af de 13 afgrøder først og vind et SuperGavekort til GoGift, Danmarks største gaveportal på 800 kr.
  • Årets 13 afgrøder: Vinterbyg, vinterraps, triticale, vårbyg, vinterhvede, rug, havre, alm. rajgræs, rødsvingel, engrapgræs, hvidkløver, spinat til frø og hestebønner.

Skyd bedste video:

  • Skyd bedste høstvideo og vind en Apple IPhone 11 Pro 64GB til værdi af ca. 8.499 kr.
  • Videoen må maks. være 6 minutter lang og må ikke indeholde musik, du ikke har rettigheder til.

Sådan deltager du:

Emneord

Skyd Høsten 2020

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle