Økologisk grise-produktion presset af lave priser og svigtende efterspørgsel

Stigende omkostninger og faldende efterspørgsel presser producenter af økologiske grise. "Træls", siger Hans Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion. Han sætter selv en tredjedel af søerne ud.

Faldende efterspørgsel, dalende afregningspriser og stigende omkostninger til foder, energi og gødning. Hele den giftige cocktail med ekstremt dårligt bytteforhold er ved at slå bunden ud af økonomien hos de økologiske griseproducenter. Det konstaterer Hans Erik Jørgensen, formand for Landbrug & Fødevarers Økologisektion. Han producerer selv økologiske grise på sin gård, Risbjerg Landbrug ved Hårby på Fyn, og mærker problemerne på egen krop.

- Hele verden har slået en kolbøtte, som...

Vil du læse videre?


Få fuld adgang til vores digitale univers. Alle artikler, alle podcasts og alle videoer.

Prøv 30 dage for 29 kr.

Herefter 98 kr./mdr. - ingen binding.

Ja tak - 30 dage til 29 kr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle