1.750 landmænd mister landbrugsstøtte

1.750 landmænd modtager i disse dage brev om, at NaturErhvervstyrelsen inddrager en eller flere betalingsrettigheder, som ikke er blevet brugt de sidste to år.

NaturErhvervstyrelsen sender i øjeblikket breve ud til de landmænd, som ikke har udnyttet betalingsrettigheder til enkeltbetalingsordningen to år i træk.

I alt drejer det sig om 7.000 betalingsrettigheder svarende til ca. 5.900 ha, der hverken har været udnyttet i 2013 eller 2014.

Det kan eksempelvis være landmænd, der i 2014 ikke indsendte ansøgning om enkeltbetaling eller fik afslag på den ansøgte arealstøtte, som nu får et brev om inddragelsen. I alle tilfælde blev betalingsrettighederne heller ikke udnyttet i 2013.

Sælg overskydende betalingsrettigheder i 2015

Hvert år bliver det samlede landbrugsareal mindre, og dermed bliver der betalingsrettigheder i overskud.

I 2015 skal NaturErhvervstyrelsen inddrage alle de betalingsrettigheder, som er i overskud i forhold til det ansøgte støtteberettigede areal under grundbetalingen. Det er ikke muligt at prioritere betalingsrettigheder i fællesskemaet for at undgå inddragelse.

Derfor kan det være en fordel at sælge overskydende betalingsrettigheder til andre landmænd, skriver styrelsen.

Da støttebetingelserne for græsarealer er ændret i 2015, kan der være landmænd, der mangler betalingsrettigheder. Det er dog en god idé først at tjekke, om man selv har fået et større støtteberettiget areal med græs.

Emneord

landbrugsstøtte

Seneste videoer

Se alle

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle