40 år gammel Dronningborg kan endnu

På Sønderskovgård passes der godt på gårdens gamle Dronningborg, den bliver nemlig ikke skiftet ud.

Hos Bent Schultz på Sønderskovgård i Thorup ved Odense, bliver der passet godt på gårdens gamle Dronningborg.

Bent Schultz købte den gamle Dronningborg 1650 mejetærsker brugt for en del år tilbage.

"Dengang han købte den havde den intet førehus, så Bent har selv været ude at lede efter et og fået det monteret" siger Annette Holger Haarby, der er kæreste med Bent Schultz.

Og der bliver paasset godt på den aldrende maskine.

"Den bliver nusset og serviceret og dele bliver udskiftet. Bent er hele tiden på forkant og tjekker den igennem, for at undgå at den pludselig holder stille. Den kører stadig upåklageligt" siger Annette Holger Haarby og fortsætter:

"Hvis man passer ordentligt på sine maskiner, så kan de sagtens holde. Mejetærskeren skal holde tiden ud, og det kommer den også til, det er jeg slet ikke i tvivl om" siger hun.  

Parret driver sammen et Sønderskovgård, som er Bent Schultz fødehjem, som fritidslandbrug og har omkring 18 hektar med henholdsvis hvede og byg. På gården har de egen tørrings anlæg og opbevaring af kornet. Det er derfor få læs korn de er nød til at køre direkte til møllen.

"Vi er endnu ikke helt færdige med at høste hveden, vi mangler omkring fem hektar ud af 12. Bent har jo job ved siden af og vejret har jo drillet en del," siger Annette Holger Haarby og fortæller at Bent Schultz til dagligt arbejder på et savværk.

Borgmester: "Det er næsten lige som at drive landbrug" 21. november · 12:04

På spørgsmålet om udbytte lyder det: "Jeg har ingen idé, men umiddelbart ser det ok ud" svarer Annette Holger Haarby og fortæller at hveden blev høstet med en vandprocent på 16,9 - 17,2 procent.

Parret forventer at gå i gang med at høste de 6 hektar byg i dag.

"Vi er jo nødt til  at blive færdige, for der er jo også en deadline for efterafgrøder" siger Annette Holger Haarby, der dog er sikker på, at de nok skal nå det.

Annette Holger Haarby har indsendt billederne og deltager i Skyd høsten bedst. Her kan de både vinde en høstlagkage til hele høstholdet samt hovedpræmien, i form af en høstfest til en værdi af 25.000 kr. Vil du også deltage Skyd høsten? Så klik her.

Skyd Høsten er et samarbejde med Gjensidige. Tjek din høstsikkerhed og vær med i lodtrækingen om en super sej DJI Phantom 3 Advanced drone til en værdi af 6000 kr: www.gjensidige.dk/landbrugsliv

 

Mere om temaet

Faktaboks

Skyd høsten først

Alle afgrøder er blevet høstet.

Skyd høsten bedst

Send dit mest skæve, underfundige, flotte, hyggelige eller stemningsfyldte billede ind.

Hver uge kåres en ugevinder, der vinder en skyd-høsten-lagkage. Alle disse billeder deltager i konkurrencen om hovedpræmien, der er en høstfest til en værdi af 25.000 kr.

Blandt alle indsendere af henholdsvis fotos af frugt og grønt samt alle yderligere trækkes lod om to iPad mini til værdi 2.999 kr.

Skyd bedste høstvideo

Indsend din høstvideo og vind en iPhone SE, værdi 3.699 kr.

Du kan deltage i alle konkurrencerne her.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu