40 mio. kr. på finanslov til gastronomi

Arbejde med dansk gastronomi kan bedre afsætningen af danske fødevarer, mener regeringen.

Når danske kokke laver god mad smitter det af på afsætningen af danske fødevarer rundt om i verden. Ud fra den filosofi foreslår regeringen i sit finanslovforslag at afsætte 10 mio. kr. årligt fra 2019 til 2022, eller i alt 40 mio. kr. til at styrke dansk gastronomi. 

Pengene skal ifølge forslaget bl.a. gå til at udvikle bedre måltidsvaner hos børn og voksne. 
Samtidig vil regeringen sætte penge af til at sikre fødevaresikkerheden.

Det vil ske i et såkaldt Fødevareforlig 4.

Med Fødevareforlig 4 vil regeringen målrette fødevarekontrollen mere mod de områder, hvor risikoen for fødevaresikkerheden er størst. 

Desuden vil de stille skarpere på de virksomheder, som overtræder fødevarelovgivningen. 

Regeringen vil afsætte i mellem 85 og 88 mio. kr årligt til formålet fra 2019 til 2022. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle