5 tal: Så omfattende er den tyske lukning af Tönnies

7000 personer er sendt i karantæne. En femtedel af de tyske leverancer af grisekød kan påvirkes, melder Tönnies.

Myndighedernes nedlukning onsdag af et af Europas suverænt største slagterier, nemlig Tönnies-koncernens hovedsæde i Rheda-Wiedenbrück er omfattende. Se her betydningen i fem tal:

1. Hvor de første meldinger lød på 400 corona-positive medarbejdere ud af 500, så opjusterede myndighederne alvoren i løbet af onsdag aften. I alt var 657 ansatte positive for covid-19-smitte ud af de knap 1000 tests, der blev gennemført tirsdag 16. juni, melder tv-stationen WDR. Myndighederne vil nu teste endnu flere medarbejdere.

2. 7000 personer er sendt i karantæne. Lokalområdet omkring byen Rheda-Wiedenbrück, kaldes Kreis Gütersloh og det er den politiske leder af området, distriktsadministrator Adenauer, der har beordret Tönnies-slagteriet lukket. Samtidig sendte han 6.400 personer, der arbejder på Tönnies i området, i karantæne. Da en del familiemedlemmer og nære kontakter til medarbejdere også bliver berørt, vurderes det, at omkring 7.000 bliver berørt. Derudover har distriktet lukket skoler og børnehaver helt frem til sommerferien.

3. Tönnies leverer 20 procent af det tyske kød. Tönnies-koncernen slagter over 16 mio. grise årligt i Tyskland - svarende til omkring hver tredje slagtesvin i landet. Koncernen, der desuden er meget store, når det gælder pølseproduktion, har over for myndighederne pointeret, at kødforsyningen i Tyskland kan blive påvirket af lukningen. Det er sket med udtalelsen om, at "20 procent af kødleverancerne på fersk kød kan manglei butikkerne" som følge af lukningen. Lokale myndigheder påpeger, at forbrugerne ikke burde have grund til at hamstre.

4. 30.000 grise dagligt. Det præcise antal slagtninger, der bliver omfattet af lukningen, er der ikke sat tal på i det tyske medier. Men Rheda-Wiedenbrück er med en godkendelse på op til 30.000 slagtesvin dagligt blandt Europas absolut største. Vurderingen er, at der slagtes over 100.000 grise per uge - svarende til mere end hver tiende af de omkring knap 1 mio. slagtesvin, der hver uge forlader de tyske landmænds stalde. Tönnies-koncernen understreger, at man vil forsøge at tage ekstra grise ind på sine øvrige slagterier - men branchefolk vurderer, at det langt fra kan dække behovet.

5. Mellem 7 og 14 dage. Måske længere. Distriktsadministrator Adenauer vil ikke sætte varighed på lukningen af slagteriet i Rheda, men nævnte, at det formentlig blev mellem 7 og 14 dage. Måske længere, afhængig af om smittekæderne blev brudt.

Emneord

coronavirus , Top2

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle