V-ordfører: DRs troværdighed undergraves

Venstres retsordfører kritiserer DR for at bruge billeder fra Anima.

TV-Avisens brug af billeder fremskaffet ved ulovlig indtrængen på danske pelsdyrfarme er fuldstændig uacceptabel, mener retsordfører i Venstre Kim Andersen.

"Det er tendentiøs journalistik, når man indlader sig på et samarbejde med gemene kriminelle, der har leveret materiale, der giver et forvansket billede af virkeligheden. Det er helt utilstedeligt, at man vil benytte sig af materiale, der er fremskaffet med metoder, der har udsat et erhverv for en helt unødig smitterisiko. Danske pelsdyravleres virke er gennemkontrolleret af offentlige myndigheder, og når man vælger at viderebringe åbenlyst manipuleret materiale uden at tage hensyn til resultaterne af den offentlige kontrol, er det undergravende for Danmarks Radios troværdighed," siger Kim Andersen til foodculture.dk.

Stor relevans

TV-Avisen har tidligere forsvaret brugen af billederne med henvisning til, at sagen har stor samfundsmæssig relevans, men den argumentation køber Kim Andersen ikke.

"Denne sag er ikke i en klasse, der kan retfærdiggøre brugen af ulovligt kildemateriale. Det er misbrug af begreberne, når man benytter sig af den form for argumentation, siger retsorføreren.

TV-A fastholder

Hos TV-Avisen fastholder souschef Jacob Kwon Henriksen, at TV-Avisen har været tilstrækkeligt grundig i sin kritiske vurdering af kildematerialet.

"Kim Andersens kritik rokker ikke ved min argumentation, men jeg kan tilføje, at TV-Avisen loyalt har formidlet resultaterne af myndighedernes kontrol. Og med hensyn til den potentiel smitterisiko må jeg afstå fra kommentarer, da jeg ikke har kendskab til, hvordan billederne er optaget. Ingen hos os ved, hvem der har optaget billederne," siger Jacob Kwon Henriksen til foodculture.dk.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle