Aflyste besøg hos tidligere minkavlere: Minksekretariatet varsler ny tidsplan

De 25 minkavlere, der som de første får besøg af taksationskommissioner, venter stadig på nye datoer. Besøgene vil blive gennemført i foråret, fastslår Minksekretariatet.

Trods store forsinkelser fastslår Minksekretariatet i Viborg nu, at de første 25 planlagte taksationsbesøg vil blive gennemført i foråret. Målet er, at erstatningernes størrelse ligger klar inden sommerferien.

Forsikringen kommer, efter at besøgene hos de minkavlere, der indgår i et såkaldt prøve-erstatningsforløb, i februar blev aflyst. Siden har det været uklart, hvornår de vil blive genoptaget.

For eksempel skulle tidligere minkavler, Ib Lundgaard, som LandbrugsAvisen følger, have haft besøg af taksationskommissionen fredag 11. marts. Men i midten af februar blev besøget aflyst.

Kammeradvokat med

Ifølge sekretariatschef Simon Bonde-Dinitzen fra Minksekretariatet skyldes forsinkelserne en meget kompleks sagsbehandling.

- Men med bistand fra Kammeradvokaten er vi kommet så langt, at kommissionerne kan begynde at fastlægge en praksis ud fra de første 25 prøvesager. Aktuelt er vi ved at indhente supplerende dokumentation fra minkvirksomhederne, siger han i et skriftligt svar til LandbrugsAvisen.

Kommissionerne vil i løbet af foråret gennemføre de 25 første besigtigelser.

- Derefter kan kommissionerne fremsende udkast til afgørelser om erstatningernes størrelse. Målet er, at det sker inden sommerferien. Minkavlerne vil snarest muligt blive kontaktet med en mere præcis tidsplan, lyder det fra sekretariatschefen.

Uprøvet lovgrundlag

Udfordringen har været kompleksiteten i sagerne, der har vist sig at være større end ventet. Målet med de 25 første prøvesager er at få fastlagt en praksis, hvor sekretariatet sikrer en korrekt og ensartet behandling på tværs af de forskellige kommissioner, så minkvirksomhederne kan få udbetalt de erstatninger, de er berettiget til, i takt med at sagerne bliver afviklet.

- Det er tidskrævende, fordi der er tale om detaljerede beregninger og dokumentationskrav. Desuden er der mange juridiske spørgsmål, vi skal tage stilling, især i de mange første erstatningssager, hvor vi står med et helt nyt lovgrundlag og en bekendtgørelse, som der ikke er arbejdet med tidligere, oplyser chef for Minksekretariatet, Simon Bonde-Dinitzen.

Faktaboks

Erstatning eller dvale

  • 1. april skulle minkavlerne søge om enten nedluknings- erstatning eller dvale-kompensation.
  • 1.246 minkvirksomheder valgte nedlukning. 13 ønsker at gå i dvale.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle