Afrikansk svinepest tager kæmpespring i Vietnam

I Vietnam har den afrikanske svinepest taget et stort spring mod syd. 

Der er konstateret afrikansk svinepest på to mindre farme i Vietnam i provinserne Quang Tri og Thue Thien-Hue. Det drejer sig om udbrud i to besætninger med henholdsvis 11 og 5 dyr. De to provinser ligger ved siden af hinanden i det centrale Vietnam. 

Dermed har den afrikanske svinepest taget et tigerspring fra områderne i det nordlige Vietnam, hvor de første udbrud blev konstateret midt i februar 2019

Dengang blev virussen konstateret nær grænsen til Kina. Myndighederne advarede allerede dengang om, at det på grund af turisme og smugling ville blive svært at inddæmme udbruddet. 

Siden spredte sygdommen sig hurtigt, og den 6. marts var antallet af udbrud oppe på 33. Alle udbrud har hidtil været i den nordlige del af Vietnam omkring hovedstaden Hanoi. Men nu er virussen rykket langt mod syd i det asiatiske land. 

Samme spring over store afstande så man også ved udbruddet i Kina. Også i Europa sprang pesten langt, da den pludselig brød ud i Belgien

De inficerede dyr ved de to seneste udbrud i Vietnam blev aflivet og begravet, mens andre farme i nærheden blev steriliseret, ifølge Vietnambreakingnews.com.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle