Alternativet sikrer landmand borgmesterpost

Nye alliancer sikrede, at Steen Vindum kan fortsætte som Venstre-borgmester i Silkeborg trods borgerig tilbagegang.

Takket være støtte fra Alternativet får gdr. Steen Vindum, tidligere formand for Landboforeningen Midtjylland og for LMO, fire år mere på posten som Venstre-borgmester i Silkeborg.

Det er situationen efter valgnatten, skriver TV2 Østjylland m.fl.

Første V-borgmester i 60 år

Steen Vindum blev ved valget i 2013 den første Venstre-borgmester i Silkeborg i 60 år.

Ved dette valg mistede han imidlertid sit borgerlige flertal. Ganske vist fastholdt Venstre sine 11 mandater og er fortsat det største parti, men både Konservative og Dansk Folkeparti gik ét mandat tilbage.

Dermed blev Radikale og Alternativet, som kom ind med ét mandat, de tunger på vægtskålen, som kunne afgøre, om Steen Vindum kunne fortsætte, eller om borgmesterposten skulle gå til Socialdemokratiet.

’Alting har en pris’

Efter lange natteforhandlinger, hvor Venstre måtte afgive to udvalgsformandsposter, endte både Alternativet og Radikale med at pege på Steen Vindum.

Alternativet fik Klima- og Miljøudvalget, mens De Radikale indkasserede Kulturudvalgets formandspost.

Steen Vindum siger til TV2 Østjylland, at det er klart, at det har kostet at miste det borgerlige flertal.

»Det vil være naivt at sige, at det har været gratis. Alting har en pris, og prisen for den her post har også været tilfredsstillende,« siger han.

De partier, der til slut har peget på Steen Vindum som borgmester er: Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre, Alternativet og SF.

Kendt landmand

Steen Vindum (50) er landmand og 5. generation på slægtsgården ved Pederstrup, som han ifølge Midtjyllands Avis planlægger at bortforpagte for at rykke nærmere til Silkeborg.

Silkeborg-borgmesteren har i sit tidligere liv som aktiv organisationsmand bl.a. været formand for Landboforeningen Midtjylland og for rådgivningsvirksomheden LMO.

Han er gift og er far til to sønner, der er tvillinger.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle