Amerikansk og europæisk hvede handler uforandret på Wasde- rapport

Ved første øjekast, er USDAs månedlige opdatering på ministeriets forventninger til den globale forsyningsbalance på de primære afgrøder, Wasde-rapporten, der blev udgivet onsdag aften, positiv på majs..Rapporten baserer sig på vurderinger fra producenterne og ikke på reelle besigtigelser af markerne.

Om end der forventes en stigning i de globale slutlagre, som følge af endnu en justering opad på udbytterne, så var stigningen mindre end analytikerne havde forventet.

Det konkluderer Jyske Markets i en kommentar til Wasde-rapporten.

Majsen handler indledningsvist op med godt en procent. For sojabønnerne hælder rapporten omvendt til den negative side på prisudviklingen. En pæn stigning i den amerikanske produktion medfører højere amerikanske slutlagre, mens de globale lagre forventes at ende stort set uændrede, grundet en nedadgående revision af blandt andet de brasilianske indgangs- og slutlagre kombineret med øget forbrug.

Slutlagrene forventes dog at slutte noget højere end analytikerne havde ventet, hvorfor prisen på sojabønner faldt i omegnen af en procent i kølvandet på rapporten.

På trods af en faldende amerikansk hvedeproduktion, så forventer USDA marginalt stigende slutlagre for hveden, hvilket skyldes en opjustering af de europæiske indgangslagre. Både den amerikanske- og den europæiske hvede handler uforandret ovenpå rapporten.

Udbud og efterspørgselsrapporter:

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle