Analytiker: Dansk grisenotering skal over 14 kr.

Den danske grisenotering har potentiale til at stige kraftigt fra det nuværende niveau. Det samme gælder puljenoteringen for smågrise, mener analytiker.

Dansk grisekød har i modsætning til lande som Tyskland, Spanien og USA ikke oplevet de helt store prisstigninger endnu, og derfor står det danske kød stærkt og konkurrencedygtigt.

Det er synspunktet hos Palle Jakobsen fra Agrocom.dk, der betegner det danske grisekød som det nu suverænt billigste i verden i øjeblikket

Det skal sammenholdes med, at den tyske produktion af grisekød er styrtdykket det seneste år, og ifølge Palle Jakobsen er Tyskland nu underforsynet med fem-syv procent. Derfor er der solide prisstigninger i vente for danske griseproducenter.

- I første omgang bliver der nu kørt danske svin til Tyskland, men i næste omgang vil de tyske supermarkedskæder komme til Danmark efter svinekød. Vi opjusterer således forventningerne fra område imellem 11-12 kr. til området imellem 14 og 15 kr, siger Palle Jakobsen, der også øger sin forventninger til prissætningen på danske smågrise.

- Med de tyske svinetællinger og de store tyske stigninger in mente ser det også ud til, at min tidligere aflivning af det danske puljegrismarked bliver gjort til skamme. Vi opjusterer således også vores forventninger til puljepriserne fra tidligere området imellem 450 til 500 kr. til nu området imellem 550 og 600 kr., siger han.   

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle