Ansat på fjerkræslagteri smittet med corona

Syv personer er sendt i karantæne efter man har fundet en medarbejder smittet med corona på Danpo-slagteriet i Aars.

En medarbejder hos kyllingeslagteriet Danpo i Aars er smittet med corona.

Det oplyser produktionsdirektør Per Alan Jensen fra Danpo til tv2Nord og senere bekræftet over for landbrugsavisen.

Medarbejderen, der arbejder på fabrikkens lager, kontaktede selv kyllingeslagteriet i tirsdags i sidste uge, og fortalte at vedkommende var smittet.

Den ansatte havde været i kontakt med syv andre medarbejder, som alle straks blev sendt hjem i karantæne og også er blevet testet for corona, det fortæller Per Alan Jensen.

"Fredag begyndte vi at få resultaterne ind, og alle syv hjemsendte medarbejderne var heldigvis negative", siger Per Alan Jensen.

Da medarbejderne alle arbejder på lageret, har hjemsendelserne ikke haft betydning for produktionen på slagteriet.

"Den positive medarbejder har det heldigvis godt og har ingen symptomer, så nu venter vi blot i henhold til myndighedernes anbefalinger på at vedkommende kan fremvise en negativ test, før vedkommende kan komme tilbage på arbejde", siger produktionsdirektøren.

I alt fem smittede

På Danpos ni slagterier i blandt andet Danmark, Sverige, Norge og Finland og Irland , har der i alt været nu fem smittede medarbejder, hvoraf den ene er i Danmark, en i Finland og tre i Sverige.

Ifølge Per Alan Jensen er Danpo helt naturlig nervøs for at blive ramt af udbredt corona-smitte blandt medarbejderne og slagterierne tager derfor mange forholdsregler.

"Vi ved, at vi er et følsomt miljø, da vores medarbejdere står tæt i produkktionen og vi har set, hvad der sker på andre slagterier. Derfor tager vi der yderst alvorligt".

Blandt andet sidder medarbejderne opdelt efter arbejdsopgaver i kantinen, og på slagteriet i Irland er man også begyndt at temperatur-scanne medarbejderne, når de møder ind. 

Afviser at ville tie smitte ihjel

På Facebook nåede et opslag med rygtet om smitten på slagteriet at florere i et døgns tid. I opslaget, som blev delt over 1.700 gange, mente man, at ledelsen forsøgte at tie smitten ihjel.

Den anklage genkender Per Alan Jensen ikke. Tværtimod. 

"Det kan jeg ikke genkende overhovedet, det har ved gud ikke været vores hensigt", siger Per Alan Jensen.

"Vi skrev på vores info-skærm på slagteriet, at vi havde en smittet medarbejder, og opfordrede alle, der havde haft kontakt til medarbejderen eller som følte symptomer, til at henvende sig. Og når 700 medarbejdere kunne læse det der, mener jeg ikke, at man kan sige, at vi prøvede at skjule noget".

"Men vi har heller ikke ringet til pressen, for vi har følt, at det var vigtigere, at medarbejdere fik besked og følte sig trygge ved det", siger han.

Opdateret kl. 19:32.

Emneord

coronavirus

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle