Arla-datterselskab opkøber valle-forretning i Wales

Arla Foods Ingredients indgår aftale om opkøb af Volacs Whey Nutrition-forretning, der producerer valle til sportsernæring.

Arla Foods Ingredients har mandag underskrevet en aftale om at købe Volac-gruppens britiske valleforretning Volac Whey Nutrition Holdings Limited, der specialiserer sig i at omdanne valle til ingredienser til sportsnæring, hvor biprodukterne sælges til fødevarer og dyrefoder

Det skriver Arla Foods i en pressemeddelelse.

Opkøbet vil spille en betydelig rolle i Arla Foods Ingredients' fremtidige planer. Virksomheden ser Felinfach-anlægget der er centreret i Wales som et globalt produktionscenter og en hjørnesten i et forbedret produktudbud inden for performance-, sundhed- og fødevaresektorerne, lyder det i meddelelsen. 

- Med denne aftale går to komplimenterende aktører på valleområdet sammen for at levere innovative ingredienser til et voksende og internationalt marked. Volac er en pioner inden for brugen af valleprotein til performance-ernæring og har en enorm ekspertise samt et utroligt talentfuldt team. De deler vores engagement i at hjælpe virksomheder over hele verden med at udnytte valles fulde potentiale, og vi er meget spændte på de muligheder, der ligger foran os, siger Luis Cubel, vicekoncerndirektør for Arla Foods Ingredients.

I pressemeddelelsen fremgår det at dfr Volac repræsenterer dette et logisk skridt i deres udvikling. Det fungerer som springbræt til optimal og ubegrænset udvikling af Whey Nutrition-forretningen samt Volacs resterende Animal Nutrition-forretning.

Den globale sportsnæringsindustri er vokset med en årlig vækstrate på ni procent siden 2010. I 2028 forventes den at være 42,2 milliarder USD værd, op fra 28,1 milliarder i 2023.

Volac Whey Nutritions portefølje inkluderer Volactive®-serien. Arla Foods Ingredients' portefølje inkluderer Lacprodan®-serien af løsninger til sportsnæringsapplikationer, herunder RTD'er (ready-to-drink), pulverdrikke og proteinbarer.

Gennemførelsen af opkøbet er betinget af godkendelse fra relevante myndigheder, som forventes senere på året, skriver Arla i pressemeddelelsen.

/mebo.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle