Arla forhandler med svensk mejeri om fusion

Det lille andelsmejeri Gefleortens Mejeriförening har svært ved at klare sig i den internationale konkurrence og ønsker derfor at fusionere med Arla.

Et svensk mejeri med godt 100 leverandører, Gefleortens Mejeriförening, forhandler nu med Arla om en mulig fusion. Det skriver det svenske landbrugsmedie ATL.nu.

Gefleorten - hvis leverandører holder til i Gästrikland ved Uppland og Dalarna - har siden starten af 2017 ledt efter en ekstern partner, der skal hjælpe med at øge mejeriets konkurrencekraft i form af produkt- og teknologiudvikling, skriver mediet.

Ved et møde i andelsforeningen besluttede leverandørerne tirsdag at indlede forhandlinger med Arla om en mulig fusion.

"Valget for en fremtidig fusionspartner faldt på Arla Foods. For os var det vigtigt, at den potentielle samarbejdspartner vil fortsætte med at udvikle både varemærket og mejeriet. Som en mindre, regional mejeriaktør får vi mere og mere vanskeligt ved at klare os i den stadigt hårdere internationale konkurrence, "siger Thomas Lundgren, formand for Gefleortens Mejeriförening.

Storlandbrug konkurs - banken trak stikket 15. december · 11:22

De 100 leverandører står for 1,6 procent af Sveriges indvejning. Hver femte, 21, er økologer. De producerer 15 procent af mejeriets indvejning, 7000 ton årligt.

Arlas bestyrelsesformand, svenske Åke Hantoft, fortæller til ATL, at han er glad og ydmyg over, at mejeriet ser Arla som en mulig partner.

"Nu venter en intern proces i Arla, for at vi kan gå videre i forhandlingerne," siger bestyrelsesformanden.

Tip os

Kommentarer

Nyhedsbrev

Forsiden lige nu