Arla med i projekt om at stoppe fejlernæring i Etiopien

Arla Foods ingredients er med i et projekt om at udvikle en beriget yoghurt, der skal øge sundheden og indtjeningen i Etiopien.

Et projekt om at udvikle en beriget yoghurt skal øge folkesundheden og mælkebøndernes indtjening i Etiopien.

Det skriver Mejeri.dk med henvisning til et indslag i TV-avisen den 6. august. 

Bag projektet står Arla Foods Ingredients, Dansk Industri og Folkekirkens Nødhjælp og den almennyttige organisation Gain(Global Alliance for Improved Nutrition).

Projektet vil berige en mælk fra lokale mælkebønder fra Etiopien med valle med laktose og mineraler, der kan være med til at nedbringe den udbredte fejlernæring i det afrikanske land.

Projektet kan være med til at sikre øget indtjening og bedre levevilkår for 400 bønder, som skal producere mælk til yoghurten.

Efter planen skal yoghurten på markedet i Etiopien til efteråret.

Arla Foods Ingredients og Gain leverer viden og dels at udvikle yoghurten, men Folkekirkens Nødhjælp står for uddannelse af de lokale landmænd og Dansk Industri for udvikling af forretsningsmodellen. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle