ASF-udbrud i Tyskland fortsætter hastig vækst

Udbruddet af afrikansk svinepest krævet et hastigt stigende antal døde vildsvin.

Antallet af inficerede vildsvin, der er ramt af svinesygdommen afrikansk svinepest, fortsætter med at gå hastigt frem i Tyskland.

Udbruddet af smitten, der ramt tysk jord i starten af september 2020, resulterede frem til årsskiftet i 338 inficerede vildsvin. Det antal er ifølge det tyske overvågningssystem TSIS vokset hastigt i løbet af januar, og totalt er der pr. 18. januar optalt 514 tilfælde.

Fundene af vildsvinene fordeler sig på de to delstater Brandenburg og Sachsen. Det er især i Brandenburg, at fundene er gjort.

Med det hastigt stigende antal inficerede vildsvin nærmer udbruddet målt på antal vildsvin det belgiske udbruddet, der ramte svinebranchen som et chok i 2018. I løbet af efteråret 2018 registrerede de belgiske myndigheder 161 inficerede vildsvin. Året efter toppede udbruddet med 482 inficerede vildsvin. I 2020 blev der fundet tre vildsvin, der havde været døde længe. 

Belgien har igen fået status som fri for afrikansk svinepest - en status, som tyskerne også går efter, men det vil i første omgang kræve, at der ikke længere findes og registreres inficerede vildsvin.  

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle