Asger Christensen: Giv nu kompensation for forsinkelser

EU-Parlamentsmedlem vil nu have Kommissionen på banen for at svare på, om landmænd har krav på kompensation, når støtten er forsinket.

Hvor meget kan EU hjælpe landmænd, der får deres arealstøtte udbetalt for sent? Kan landmænd kræve rentekompensation, hvis der udbetales støtte for sent?

EU-Parlamentsmedlem Asger Christensen mener, der må være ens vilkår for landmænd, hvis støtten udbetales for sent. I dag er reglerne sådan, at støtten senest skal udbetales 30 juni.

Men det er uklart, hvorvidt EU-lovgivningen giver landmænd ret til at blive kompenseret, hvis myndigheder sjusker med udbetaling. Derfor har han i denne uge spurgt Kommissionen, om landmænd har krav på at blive kompenseret.

Modsat får myndighederne refunderet en mindre del af beløbet, hvis landmænd ikke overholder fristen.

Regninger skal betales

"Regeringen skal kompensere landmænd for at overskride fristen for udbetaling af arealstøtte. Det er kun rimeligt. Landmænd er nødt til at kunne betale deres regninger, og derfor er det problematisk, hvis støtten ikke udbetales til tiden. Hvis fristen først er overskredet, ved landmændene ikke, hvornår de reelt får støtten udbetalt. Præcis derfor bør landmænd have krav på kompensation, så de kan betale deres regninger", siger Asger Christensen og tilføjer: "Især når den manglende udbetaling skyldes fejl hos Landbrugsstyrelsen".

Ministeren må i sving

"Fødevareministeren bør undersøge mulighed for kompensation hurtigst muligt. Jeg har i denne uge spurgt Kommissionen, om landmænd har krav på at blive kompenseret. Det fremgår ikke tydeligt i de nuværende EU-regler, hvorvidt landmænd har retskrav på at få kompensation for forsinkede udtalinger. Personligt mener jeg, at det kun er naturligt, at man kompenseres", understreger Asger Christensen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle