Alle klar til øko-marked

Vejret betyder meget for, hvor mange der dukker op på søndag hos Anne og Gert Glob Lassen.

På Ellinglund ved Silkeborg kan alle på søndag kigge forbi mellem kl. 10 og 16. Familien Glob Lassen er endnu en gang vært ved Økologisk Høstmarked. Og familien glæder sig. Det er otte år siden de første gang var med. Det er i øvrigt Økologisk Landsforening, der arrangerer det landsdækkende arrangement.

»Vi synes, det er hyggeligt at se de mange gæster kigge forbi, og der er altid mange spørgsmål, som for eksempel hvor meget mælk, køerne giver og hvor meget en ko æder,« siger Anne Glob Lassen.

Familien økologiske bedrift består af 250 køer, der malkes i en malkekarrusel, og mælken leveres til Them andelsmejeri. Det er også et besøgslandbrug, og de er med i projektet »Hærvejsoksen«, og i det hele taget er det en familie, der har meget at se til. Men alligevel vil de gerne åbne deres stalddøre for gæster.

Anne og Gert har en af de 76 gårde, som holder åbent i weekenden.

Hvad kan du opleve

På Ellinglund kan du de besøgende også gå på opdagelse blandt de mange klappedyr, heste, grise, får, geder, kalkuner, høns, og ikke mindst de mange malkekøer og alle kalvene. Og der også masser af overdækkede pladser og staldbygninger at boltre sig på.

»Vi synes det er vigtigt at vise, hvordan en moderne økologisk produktion foregår. Og det er vigtigt at vise børn, hvor deres mad kommer fra, Det er der stadig børn, der ikke ved noget om, fordi de ikke kommer på besøg på landbrug«, siger Anne Glob Lassen, der kun kan opfordre andre til også at få besøg, blot man kan stå ved sin produktion og så i øvrigt har lyst til en lille snak med de folk, der kigger forbi.

Lokale fødevarer

Og Annes mening om, at det er vigtigt at give børnene en oplevelse af fødevarer og landbrug understøttes af en ny undersøgelse lavet af A&B Analyse for Økologisk Landsforening. Her svarer tre ud af fire af de adspurgte, det er ’meget vigtigt’ eller ’vigtigt’, at deres børn lærer, hvor fødevarerne kommer fra.

Og undersøgelsen viser i øvrigt også, 88 procent af danskerne vil gerne købe lokale fødevarer, og 72 procent synes, det er ’meget vigtigt’ eller ’vigtigt’ at vide, hvordan deres mad er blevet produceret. På to år er antallet af gårdbutikker i Danmark fordoblet og interessen for lokale, økologiske fødevarer vokser stadig.

ubi

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle