BL varsler klapjagt på navngivne embedsmænd

Bæredygtigt Landbrug går til frontalangreb på navngivne medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet, som ifølge organisationen politiserer. En kontorchef i Miljøstyrelsen er den først-udnævnte »skurk«.

Bæredygtigt Landbrug vil i den kommende tid hænge navngivne medarbejdere i Miljø- og Fødevareministeriet ud i sit medlemsbrev.

Det vil være personer, som i organisationens øjne bør »luges ud« af ministeriet, fordi de bruger deres position til at manipulere med sandheden og til at fremme egne synspunkter og politiske dagsorden. Det fremgår af BLs seneste medlemsbrev i en tekst med overskriften »navne-gennemgang«.

»Der skal ryddes op i embedsmandsstanden, som i årtier har manipuleret med den danske offentlighed om miljøets tilstand,« siger Flemming Fuglede, formand for Bæredygtigt Landbrug.

Kontorchef hudflettes

Det første »offer« for den nye strategi er allerede at finde i medlemsbrevet, hvor en kontorchef i Miljøstyrelsen hudflettes med detaljerede oplysninger om navn, karriereforløb og ansvarsområder. Teksten indeholder samtidig et voldsomt angreb på den pågældende for i en højaktuel politisk sag »bevidst« at undgå inddragelse af borgere og politikere i beslutningsprocesser og for at køre solo-løb i referater af møder.

Og kontorchefen bliver ikke den sidste, Bæredygtigt Landbrug vil svinge krabasken over, siger Flemming Fuglede.

»Det vil vi blive ved med.«

»Vi tager slagsmålet«

Flemming Fuglede mener, at strategien er berettiget i en situation, hvor den siddende minister ikke har magtet at tage et opgør med embedsværket.

Han henviser til emner som hemmeligholdte grundvandsdata og udpegninger af vandløb m.m.

»Vi havde håbet, at den nuværende minister ville tage et opgør med embedsværket, men det har han ikke ønsket. Hvorfor kan vi kun gisne om, men man har jo set andre ministre, der er gået i clinch med embedsværket, og hvor det er endt med, at det har taget livet af ministeren. Nu tager vi slagsmålet for ham. Det kan ikke hjælpe, at det er embedsværket, der styrer slagets gang!«

Flemming Fuglede har ingen betænkeligheder ved, om udhængningen af navngivne embedsmænd kan give problemer med organisationens anseelse eller injurielovgivningen.

»For os handler det om, at sandheden skal frem. Hvad man mener om os, er vi efterhånden galvanisseret over for. Vi får nok ingen fan-klub på Østerbro, men det må koste, hvad det koster.«

»Passer deres arbejde«

I Miljø- og Fødevareministeriet tager departementschef Henrik Studsgaard stærkt afstand fra Bæredygtigt Landbrugs ageren.

»Vi kan fint have en debat om miljø- og fødevarepolitikken i Danmark, men jeg synes, at det er uværdigt at hænge enkelte medarbejdere ud,« skriver han i en mail.

»Medarbejderne i Miljø- og Fødevareministeriet er ansat til at føre regeringens politik ud i livet, og de passer deres arbejde. Oplever man andet, så bør man henvende sig til den enkeltes chef frem for at udbasunere kritikken i pressen.«

Det er ikke lykkedes at få en kommentar fra Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde Larsen endsige den berørte kontorchef.

Faktaboks

Sådan skriver Bæredygtigt Landbrug:

  • »Et embedsværk skal støtte en minister, ikke modarbejde ham/hende. Det er departementschefens opgave at træde i karakter og luge ud i sine 5.200 ansatte, hvis disse retningslinjer ikke følges. Der er rigeligt at tage af - det har selv Miljø- og Fødevareministeriets departementschef sagt offentligt. Men hr. departementschefen er åbenbart tonedøv – derfor vil BL løbende gøre opmærksom på embedsmænd, han bør kigge i kortene.
  • Vi begynder med N.N., kontorchef i Miljøstyrelsen fra xx. Det er allerede x år og x måneder for længe. Han har ansvar for (udeladt). Han arbejder både regionalt i (udeladt), hvor han tidligere var ansat, og på tværs af landet.
  • N.N. har i adskillige tilfælde bevidst arbejdet på at undgå inddragelse af både politikere og borgere bl.a. vedrørende retningslinjer for (udeladt). Han har offentliggjort referater, der ikke er godkendte, hvorefter der har været store problemer med at få udarbejdet retvisende referater. Senest har han på et møde arrangeret af (udeladt) i (udeladt) forklaret, at manglende viden på området er skyld i, at (udeladt). Det er nok snarere de hjemmekonstruerede (udeladt), der er problemet.«

Oplysninger, der kan identificere den pågældende medarbejder, er anonymiseret af LandbrugsAvisen.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle