Det oplever vi med prrs i stalden

Henrik Nielsen, bestyrelsesmedlem i LMO, er blandt de prrs-ramte besætninger.

På sin svinegård ved Horsens-egnen mærker Henrik Nielsen, der både er bestyrelsesmedlem hos LMO og Seges Svineproduktion, også de frustrationer, der er som følge af et prrs-udbrud.

»Vi har indkaldt til det her møde, fordi jeg hjemme på min egen besætning har bemærket, at medarbejderne er påvirkede af at passe grise i det her miljø. Derfor er der meget fokus på, hvad I oplever i staldene«, sagde Henrik Nielsen, der var indleder ved LMOs møde om håndteringen af prrs.

På selvsamme møde kunne han høre en af sine kvindelige ansatte sætte ord på situationen med prrs.

»Det er snart seks uger siden, at de drægtige søer havde feber og stoppede med at æde. Vi fik kastninger, tidlige faringer, svagtfødte og dødfødte. Søerne gav ingen mælk«, berettede medarbejderen Anita.

Den værste uge i farestalden gav 13-14 levendefødte grise og 5 dødfødte - heraf var mange svagtfødte.

»Lige nu tror vi, at det går den rigtige vej. Der er kommet mere ro på. Der er ingen kastninger og heller ikke længere nogle døde søer«, sagde hun og fortsatte:

»Vi synes, det går langsomt fremad igen, men der er lang vej endnu, for farestalden fungerer slet ikke optimalt endnu«.

Hendes kollega i klimastalden mærkede også prrs-udbruddet tydeligt og betegnede de grise, der er kommet fra farestalden i de seneste 14 dage, som nogle skravl.

Kommentarer

Sponsoreret indhold

Sponsoreret indhold er artikler produceret af den annoncør, der er angivet i toppen af artiklen. Sponsoreret indhold er betalt af den angivne annoncør og er derfor ikke redaktionelt indhold. Hos LandbrugsAvisen følger vi de gældende retningslinjer for sponsoreret indhold fra Danske Medier, markedsføringsloven og presseetiske regler.

Seneste videoer

Se alle