Haahr: Vi har ikke et sekund fortrudt

Tørke i det nordøstlige Tyskland er igen årsag til, at datterselskabet Ceravis hænger lidt i bremsen. I Danish Agro fastholder man, at det tyske selskab af strategiske grunde var et godt køb.

Vi har ikke fortrudt Ceravis. Ikke et sekund«.

Koncernchef i Danish Agro, Hening Haahr, er fast i mælet, når der bliver spurgt ind til det nordtyske grovvareselskab.

Ceravis har humpet sig af sted med røde tal, siden den danske grovvarekoncern sammen med Vestjyllands Andel og tyske Agravis i 2015 købte otte selvstændige virksomheder og lagde dem sammen. Under navnet Ceravis er det dog indtil nu kun underskud, man har høstet i Tyskland.

»Ceravis betyder, at vi er dækket helt af med aktiviteter i alle otte lande rundt om Østersøen, og vi kan udnytte vores aktiviteter bedst muligt. Så strategisk var det den rigtige beslutning, men det kom da bag på os, at det har drillet så meget«, siger Henning Haahr.

Plads til forbedringer

»Vi er ikke oppe på det niveau, hvor vi gerne vil være. Men vi følger vores plan, og i de kommende år vil vi kunne forbedre vores tyske aktivi- teter«.

Omsætningen i Ceravis lander i 2019 på 5,8 mia. kr. mod 5,6 mia. kr. året før.

Trods fremgangen på tre procent er det ingen hemmelighed, at den nordtyske del af forretningen har været en sten i skoen hos Danish Agro med underskud i alle årene.

42 mio. kr. i 2020

I 2019 er driftsresultatet realiseret med ’et mindre underskud’, og det er ifølge koncernen næsten ifølge budget, når der korrigeres for tørken i 2018 og i det østlige Tyskland i 2019. Her i delstaten Mecklenburg-Vorpommern har tørken kostet den danske koncern omkring 24 mio. kr. i manglende tørrings- og behandlingsindtægter i Ceravis.

»Vores driftsindtjening i Ceravis er forbedret med 82 mio. kr. i 2019, og det er næsten budget«, siger Henning Haahr og fortæller, at Danish Agro budgetterer med, at Ceravis i 2020 skal opnå en driftindtjening på 42 mio. kr.

»Siden april 2017 har vi fyret omkring 200 mand, vi har lukket næsten 40 afdelinger, centraliseret alt det, vi kunne til hovedkvarteret i Rendsborg, og skiftet hele topledelsen. Det har været den rigtige medicin,« siger Henning Haahr.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle