Krydderier og pølser giver grisen værdi

Det er ikke længere nok bare at skære grisene op og sende dem ud i verden. De skal forædles til pølser, leverpostej og supper.

I danskernes bevidsthed vil Danish Crown formentlig altid være kendt som slagterikoncern.

Men fremover vil selve slagtningen komme til at fylde mindre i det store billede, og forædling vil kravle opad i Randers-selskabets interne hierarki.

Eksempelvis satte Jais Valeur i november den sidste underskrift, som gav ham nøglerne til den velkendte Slagter Munch Skagen, der i over 100 år har produceret svinekødsprodukter af højeste kvalitet. Selvom det langtfra er uvant for Danish Crown at tænke på alle led i værdikæden, er det dog et skridt endnu tættere på slutbrugeren.

Forbrugerne vil have flere grøntsager

Produktudviklingen i Danish Crown kommer dog fortsat til primært at foregå i en lille lomme bag Tulip-fabrikken i Vejle. I Inventoriet, som stedet er døbt, opfindes, udtænkes og smages der i mikroformat, inden produktionerne skaleres op.

Her gælder det om at være på forkant med tidens forbrugertrends. Lige nu har kødfrie dage og et højere fokus på grøntsager vundet indpas over store dele af verden og ikke mindst i Danmark.

Og det kan på sigt skabe udfordringer for et selskab, der baserer sig på kød. Derfor lancerede Valeur og co. for ikke længe siden en Tulip-frikadelle med 30 pct. finthakket, ja nærmest usynlig, pastinak, blomkål og løg.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle