Ny maskinkæmpe tager halvdelen af Jylland

Med opkøb i boet efter maskinforhandleren TBS Maskinpower har der rejst sig en ny maskinhandler i 200-300 mio. kroners-klassen.

Det er nok langtfra alle landmænd i Toftlund, Odder og Videbæk, der føler sig i samme distrikt.

Men det er de fremover, når det gælder maskinforhandler. De to solide Agco-forhandlere, maskinforretningerne fra Jelling og Rimmerhus slår nemlig deres virksomheder sammen og overtager samtidig Massey Ferguson forhandlingen i sønderjyske Toftlund efter konkursramte TBS Maskinpower.

Tilsammen får de en omsætning på mellem 200 til 300 mio. kr. og placerer sig dermed blandt de største maskinhandlere i Danmark med et arbejdsområde i halvdelen af Jylland.

»Jeg forventer sørme, at det kommer til at gå godt. Jeg ser nogle muligheder i, at vi kan få lidt mere volumen med nogle varer,« siger Holger Skjoldemose, medejer af den nye maskinforhandler og hidtige indehaver af Jelling Maskinforretning.

Han kalder fusionen for naturlig i forhold til Agco’s udtalte planer om større og færre forhandlere.

»Der bliver også længere mellem vores kundeskare. Derfor kan vi ramme en tilpasning til, hvordan verden ser ud. Vi kommer til at ligge geografisk godt med 75 km mellem hver lokation,« siger han.

Tysker indtager Grindsted

Den store maskinforretning er aktuelt udløst af, at den ellers store sydjyske maskinhandler TBS Maskinpower for tre uger siden måtte give op og begære sig selv konkurs. Her er afdelingen i Starup ved Grindsted afsat til Tysklands tredjestørste maskinhandler, Raiffeisen Waren, som også opererer lige syd fra grænsen. Indehaver og direktør Jens Hansen fra det gamle TBS bliver også aktionær i det nye selskab og fortsætter på direktørposten. Han glæder sig over at få en stor spiller ind som samarbejdspartner på Fendt-forhandlingen i Starup.

»Vi får noget viden ind, som kan gavne os med hensyn til de store og dyre maskiner. Nu har vi f.eks. Fendts store finsnitter, Kantana. Den er ny i Danmark, mens de har kørt med den i seks år,« siger han og lægger ikke skjul på lettelsen efter hektiske dage efter konkursbegæringen.

»Der har været meget at tage fat i. Men der har været god opbakning både fra Agco, advokaten og banken. Der har været opbakning hele vejen rundt. Ellers havde det ikke kunnet lade sig gøre.«

Faktaboks

Forhandlere i fusion

  • Jelling Maskinforretning og Rimmerhus Maskinforretning går sammen. 
  • Danner en af Jyllands største maskinforhandlere.
  • Bliver samtidig MF-forhandler i Sønderjylland. 

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle