One2feed: Nye netværk og adgang til eksperter rykker os

Silkeborg-virksomheden One2Feed producerer automatiske foderanlæg til mælkeproducenter, primært i Skandinavien, men med kunder i store dele af verden.

Det er vigtigt for virksomheden konstant at have fokus på, hvor mulighederne er for at bygge ny viden og nytteværdi ind i firmaets produkter. Derfor var det også oplagt at gå ind i projektet ”Vækst i agroindustrien – powered by data”. Det fortæller Jesper Scriver, der arbejder med salg og support i den familieejede virksomhed.

»Vi har siden begyndelsen haft fokus på at lave holdbare produkter, fabrikeret i Danmark, som er stort set vedligeholdelsesfri. Det er en vigtig parameter for vores kunder. Men vi skal selvfølgelig også hele tiden udvikle vores produkt, og give kunden mere værdi, og det kan vi gøre ved at blive bedre til at indsamle og at bruge data. Det kan give kunden mere viden om produktionen og dermed et bedre beslutningsgrundlag,« siger Jesper Scriver.

Bedre overblik

Han nævner som eksempel muligheden for at se statistikker over alarmer, og dermed skabe et bedre overblik over, hvor og hvordan eventuelle problemer opstår.

»Aktuelt arbejder vi blandt andet med at udvikle brugen af data fra kameraer. Blandt andet ved at se, hvordan køerne går til foderet. Kameradata kan give viden om, at der måske er et potentielt problem. Vi kan give den information videre til landmanden, som derefter kan tage stilling til, om det reelt er noget, som er et problem. Vi skal ikke fortælle landmanden hvad han skal gøre med sine data, men han skal have dem tilgængelig, således han selv kan bestemme. Det handler om hele tiden at samle og bearbejde data, så kunden får nyttig viden,« siger Jesper Scriver.

One2Feed har været glad for at være med i ”Vækst i agroindustrien – powered by data”. Det har blandt andet givet virksomheden en masse nye netværk og lettere adgang til viden til hurtigt at kunne komme videre med ideer og planer.

»Det er utrolig nyttigt for en virksomhed som vores, at man lærer folk at kende, der er eksperter indenfor forskellige af de felter, som vi arbejder med at bygge ind i vores produkter. Det er folk fra Aarhus Universitet, SEGES og Teknologisk Institut. Hvis vi for eksempel har en idé omkring sensorer eller skal vide, hvordan man kan få udviklingsstøtte til et projekt, så ved vi nu meget bedre, hvem vi skal tage fat i og som kan guide os videre i den rigtige retning«, mener Jesper Scriver.

Forsiden lige nu

Seneste videoer

Se alle